Στηρίξτε την καφεστίαση στη Νέα Ιωνία – Δηλώσεις επαγγελματιών

Η καφεστίαση ξεκινά τη Δευτέρα 25 Μαΐου και πραγματικά η χαρά όλων μας μεγάλη γιατί πώς να το κάνουμε, μας έλειψαν τα τραπεζάκια, η παρέα, η μουσική, το καλό φαγητό. Η ζωή της πόλης μας επανέρχεται σιγά-σιγά και η καφεστίαση αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για να νοιώσουμε και πάλι φυσιολογικοί άνθρωποι, να επικοινωνήσουμε και να ξεπεράσουμε το φόβο και τα συναισθήματα των προηγούμενων 2, 5 μηνών. Η Ν.Ιωνία έχει ανάγκη την ψυχαγωγία και αρκετοί Ιωνιώτες καταφεύγουν σε γύρω, αλλά και πιο μακρινές περιοχές,  για καλό φαγητό, καφέ και ποτό. Αυτό όμως θεωρούμε ότι ίσχυε κάποτε, τα τελευταία χρόνια η πόλη μας έχει εξαιρετικές επιλογές και πολλά μαγαζιά δημιουργήθηκαν όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, να πιείς ένα καλό ποτό και να γευτείς ποιοτικά εδέσματα.

Η Ν.Ιωνία είναι ένας εμπορικός δήμος με χιλιάδες μαγαζιά και γραφεία που προσφέρουν θέσεις εργασίας και έσοδα για τον δήμο. Ο επισκέπτης της πόλης μας θέλει να συνδυάσει τα ψώνια του μ’ ένα μικρό διάλλειμα για ένα καφέ, ένα snack κι αν δεν βρει αυτήν την ανάσα ψυχαγωγίας που χρειάζεται τότε αυτό μαζί με άλλα θα τον αποτρέψει να μας επισκεφτεί. Απ’ την άλλη, μαγεριά, ταβέρνες, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, κρεπερί και μεζεδοπωλεία μαζί με εξαιρετικά καφέ-μπαρ έχουν φυτρώσει σε όλες τις γειτονιές και περισσότερο στο κέντρο της πόλης όπου κυριαρχούν οι πεζόδρομοι.

Στη Ν.Ιωνία έχουμε πλέον πολλές επιλογές στην καφεστίαση η οποία υπέφερε και υποφέρει πολλά δεινά από την πανδημία. Τα μέτρα στήριξης της Πολιτείας θετικά, αλλά λίγα, και οι Τράπεζες προς το παρόν είναι πολύ δύσκολες σε χορηγήσεις. Ο Δήμος πρέπει να πάρει επειγόντως μέτρα στήριξης της καφεστίασης και γενικότερα των τοπικών επιχειρήσεων. Η διαπαραταξιακή επιτοπή που έχει συσταθεί με υπεύθυνο τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χατζησαββίδη έχει θετικές προθέσεις και αναμένουμε τα μέτρα που θα ανακοινώσει.

Εμείς ως ΙΟΝΙΑΝΕΤ καταθέτουμε την πρότασή μας: η διαπαραταξιακή επιτροπή να στελεχωθεί και με εκπροσώπους τοπικών επαγγελματικών φορέων, με έμπειρους επαγγελματίες και εμπόρους της τοπικής αγοράς, με συμπολίτες ειδικούς στο marketing, στα φοροτεχνικά, στα νομικά, στη συμβουλευτική επιχειρήσεων, ώστε η Επιτροπή να εμπλουτιστεί και να δρομολογήσει ένα γενικό σχέδιο ανάκαμψης και ανάπτυξης της τοπικής αγοράς. Αυτό έχει ανάγκη η Ν.Ιωνία, γιατί η Αγορά της εδώ και καιρό περνάει δύσκολες στιγμές και η διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου για να λειτουργήσει και να αποδώσει έργο θέλει στήριξη από όλους μας, αλλά και πολιτική βούληση από τη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις να την μετεξελίξουν (και η πρότασή μας μπορεί να μελετηθεί), ώστε να λειτουργήσει όχι μόνο ευκαιριακά, αλλά ως ένας αποτελεσματικός μοχλός ανάπτυξης που τόσο έχει ανάγκη η αγορά και η πόλη της Ν.Ιωνίας.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΦΕΣΤΙΑΣΗΣ

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ ζήτησε ενδεικτικά από γνωστά μαγαζιά καφεστίασης της πόλης μας να μας πουν τη γνώμη τους για την επόμενη μετά κορωνοϊό μέρα, πως αισθάνονται, τα μέτρα προστασίας που έχουν λάβει, πως θα λειτουργήσουν, τι ζητούν.

Κώστας Κωνσταντινίδης-Ταβέρνα «Κρεάτων Γεύσεις»

Το 2020 ξεκίνησε πολύ άσχημα για το κλάδο εστίασης – διασκέδασης, πρώτα με τον αντικαπνιστικό νόμο ο οποίος μείωσε το τζίρο των καταστημάτων τουλάχιστον κατά 60% και στην συνέχεια το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω της πανδημίας.Στις 25 Μαΐου και έπειτα από 72 ημέρες επιστρέφουμε σε αυτό που αγαπάμε, τηρώντας όλα τα μέσα προστασίας που ορίζουν οι ειδικοί και περιμένουμε την στήριξη της πολιτείας απέναντι στον κλάδο μας, με την ελπίδα μιας καλύτερης συνέχειας.

Κ.Τσουκαλάς, Τ.Περράκη, Σ.Κλάγος- Espresso café  bar «El Barrio»

Είμαστε ενθουσιασμένοι και έτοιμοι με όλα τα μέτρα ασφαλείας να υποδεχτούμε από Δευτέρα 25 Μαΐου τον κόσμο της Νέας Ιωνίας στο ανανεωμένο “El Barrio”. Μετά από αυτή τη δοκιμασία και κρίση που πέρασε ο κλάδος μας, αλλά και όλη η Ελλάδα, περιμένουμε με αγωνία να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας γιατί μας έλειψε πολύ ο κόσμος μας, το χαμόγελο, και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην επιστροφή της καλής διάθεσης. Εκ των προτέρων θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν όλο αυτό το διάστημα!

Γιάννης ΒερβέρηςCafé  bar #Hasthag#-

14/3/2020 – 25/5/2020 Δυόμιση μήνες, 71 ημέρες,1704 ώρες, 102.240 λεπτά… Όπως και να τα μετρήσεις, για εμάς τους ιδιοκτήτες και υπαλλήλους επιχειρήσεων, αυτός ο χρόνος ισοδυναμεί με έναν τουλάχιστο αιώνα. Χρόνος μακριά από φίλους που τόσο καιρό μας υποστηρίζουν και υπάρχουμε μαζί τους. Κάνουμε λοιπόν Start up στην καλή διάθεση, στη διασκέδαση στη χαλαρή παρέα. Έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης που έχει βρεθεί η χώρα μας, όπως όλος ο κόσμος και έχοντας τηρήσει όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής. Πολύ σχολαστικά!!! Σας περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία ξανά στο κατάστημά μας.

Παναγιώτης Λεοντίδης- crepa café «Lalaggita»

Μετά από 2,5 μήνες κλειστοί επανερχόμαστε! Πιστεύουμε ότι ο καλός καιρός θα μας αποζημιώσει και ο πεζόδρομος της Π.Π.Γερμανού θα γεμίσει πάλι από ζωή. Ο κόσμος διψάει να ξεσκάσει μετά την κλεισούρα, το ίδιο και εμείς. Η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη και οι επί χρόνια πιστοί πελάτες μας θα μας δώσουν τη δύναμη να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη περίοδο. Η Lalaggita θα τηρήσει όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτεία και οι πελάτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Πραγματοποιήσαμε απολύμανση με πιστοποίηση, τα τραπέζια είναι στις σωστές αποστάσεις, απολυμαντικά υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Στην Lalaggita το προσωπικό μας δεν θα φοράει μάσκες, αλλά προσωπίδες κι αυτό γιατί με το χαμόγελό μας θέλουμε οι πελάτες μας να βλέπουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι. Αναμένουμε ο δήμος να στηρίξει την καφεστίαση γιατί η Ν.Ιωνία έχει ανάγκη από τα δικά μας μαγαζιά, ζητάμε να μας μειώσει τα δημοτικά τέλη και να μας επιτρέψει λίγα παραπάνω τραπέζια. Για τα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεών μας που ανακοίνωσε το Υπουργείο αναμένουμε περισσότερα, δεν είναι αρκετά, όσο για τις Τράπεζες έχουν βάλει τόσες προϋποθέσεις για να πάρεις δάνειο που ελάχιστοι θα το κατορθώσουν.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ