Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γ.Σεφέρης τιμά την εργατική Πρωτομαγιά

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων. Συμμετέχουμε με απόφαση του σωματείου μας στην κινητοποίηση που οργανώνουν την Παρασκευή στις 8 Μάη στις 11:00 στο Υπ. Εσωτερικών

Οι ανακοινώσεις των μέτρων, από την κυβέρνηση της ΝΔ, για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων, εντείνουν την ανησυχία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, γιατί δε δημιουργούν τους αναγκαίους όρους ασφάλειας και υγιεινής. Το γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση για το άνοιγμα ή όχι των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων δεν μας εφησυχάζει από τη στιγμή που η Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας δε λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά προβλήματα και την κατάσταση των σχολικών μονάδων.

Εδώ και τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη :

-Να αναλάβει η κυβέρνηση να αναλάβει τη δική της ευθύνη, για την προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

-Να διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ευθύνη του κράτους, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς και μαθητές!

-Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, που είναι και πάγια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Ο αγώνας μας είναι κοινός. Εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία το υπ.Παιδείας έδωσε στη διαβούλευση πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που κυριολεκτικά τσακίζει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο. Δε λύνει τα προβλήματα της εκπαίδευσης και δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού, μαθητικού και γονεϊκού κινήματος. Δε στελεχώνει τα σχολεία με το απαραίτητο προσωπικό, όπως είναι οι καθαρίστριες, με σταθερές εργασιακές σχέσεις, ώστε να έχουμε κτήρια καθαρά και ασφαλή ενώ η πανδημία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστών – καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

• Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

• Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας για ασφαλή και καθαρά σχολεία.

• Να μην τολμήσουν να φέρουν εργολαβικά δουλεμπορικά συνεργεία στα σχολεία.

• Αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας όλης της σχολικής κοινότητας με έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ