Συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 24/10

ΑΘΗΝΑ 21-10-2019

ΑΡ. ΠΡΩΤ.060

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΤΡΙΤΗ 22/10 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10 Κανένας στη δουλειά σε καθαριότητα-ηλεκτροφωτισμό και πράσινο.
ΠΕΜΠΤΗ 24/10 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! Όλοι στη συγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στις 10.30 το πρωί στη Πλατεία Βάθης.

Το απόγευμα είμαστε όλοι στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων στις 6.30 στα Προπύλαια μέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου (προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 6:00 μ.μ. στη πλατεία Κάνιγγος).

ΚΟΝΤΡΑ στο νομοσχέδιο σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.

ΚΟΝΤΡΑ στην διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, στις πειθαρχικές κυρώσεις σε όσους εργαζόμενους δεν στρώνουν χαλί στους επενδυτές υπονομεύοντας το περιβάλλον και τα αρχαιολογικά ευρήματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!

Κλιμακώνουμε τις απεργιακές μάχες που δώσαμε και επιχειρούμε ο αγώνας μας να φτάσει σε κάθε σπίτι εργαζόμενου και λαϊκής οικογένειας με κινητοποιήσεις στα δημαρχεία, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, ενημερωτικές ανακοινώσεις των σωματείων στους εργαζόμενους των πόλεων, κοινή δράση με σωματεία και λαϊκές επιτροπές. Καλούμε τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση και να οργανώσουν μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες τον αγώνα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπηρετεί τον ίδιο στόχο: την ταχύτερη και πιο ορμητική ανάπτυξη στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων. Από τους “αναπτυξιακούς” τους νόμους και την “διευκόλυνση” των επενδύσεων εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Οργανώνουμε τον αγώνα για την διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα, για την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ