Συνάντηση της Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τους Διευθυντές όλων των σχολείων του Δήμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

Νέα Ιωνία 3/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση της Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τους Διευθυντές όλων των σχολείων του Δήμου

Τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας, συνάντησε το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου 2020 στο Δημαρχείο, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου με αφορμή τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Δημάρχου με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στη σχολική κοινότητα και στο Δήμο σχετικά με την ενημέρωση και τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης ενδεχόμενης επιδημίας από τον κορωνοϊό.

Η Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη της άμεσης επικοινωνίας των Διευθύνσεων των σχολικών μονάδων με την Δημοτική Αρχή, προκειμένου να καθορίζονται οι άμεσες προτεραιότητες. Χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη τη συνάντηση και επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει μια σειρά προληπτικών μέτρων όπως η συμπληρωματική προμήθεια υγειονομικού υλικού και η προγραμματισμένη προληπτική απολύμανση των σχολικών μονάδων.

Η Δήμαρχος σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε τους Διευθυντές ότι θα βρίσκεται δίπλα τους, αλλά πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων για την έγκυρη ενημέρωση της σχολικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε από τους Διευθυντές το θέμα με τις σχολικές καθαρίστριες με την Δήμαρχο κα. Δέσποινα Θωμαΐδου να ενημερώνει ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, αλλά το θέμα έχει πλέον απασχολήσει και την ΚΕΔΕ στο τελευταίο Διοικητικό της Συμβούλιο ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.

Στην συνάντηση συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα. Ελένη Αλατσίδου, η οποία έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που υποβλήθηκαν και κατέγραψε όλα τα προβλήματα που τέθηκαν από τους Διευθυντές, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου, κα. Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, η Πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ κα. Ελένη Γρίβα και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’/θμιας Εκπαίδευσης κα. Αγγελική Δούκα.


Σημ. IONIANET: Δυστυχώς, δεν καλέστηκε ο τοπικός Τύπος για να καταγράψει με πλήρες ρεπορτάζ τα λεχθέντα στη συνάντηση.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ