Συναρπαστική ομιλία του κ. Κοντάρα σε εκδήλωση του «Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας»

Το ιδιαίτερα βροχερό απόγευμα της Τετάρτης (13/11), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Σμυρναίων Ν. Ιωνίας διοργάνωσε μία σημαντική εκδήλωση, με ομιλητή τον διακεκριμένο φιλόλογο κ. Θοδωρή Κοντάρα, ο οποίος παρουσίασε με συναρπαστικό τρόπο το θέμα: «Πέργαμος, Πρώτη Ασίας».

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Χρυσάνθη Αθηνάκη, διαβάζοντας παράλληλα το βιογραφικό του κ. Θοδωρή Κοντάρα, ο οποίος αμέσως μετά έλαβε τον λόγο λέγοντας εισαγωγικά πως: «Βροχερή μέρα σήμερα, αλλά εμείς θα ταξιδέψουμε σε μία φωτεινή πόλη, σε έναν λαμπρότατο ήλιο του ελληνικού πολιτισμού, εφάμιλλο της Αθήνας. Η Πέργαμος είναι μια από τις πιο ιστορικές πόλεις του ελληνικού κόσμου. Είναι, όπως σας είπα, εφάμιλλη σε πολιτισμικό επίπεδο με την Αθήνα, με την Αλεξάνδρεια, με την Αντιόχεια, με την Έφεσο, με αυτές τις μεγάλες πόλεις του ελληνικού κόσμου της αρχαιότητας.».

Κατόπιν, ο κ. Κοντάρας, με τον γλαφυρό λόγο που τον χαρακτηρίζει και δίχως χειρόγραφα, προχώρησε σε μία άκρως εμπεριστατωμένη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορική παρουσίαση της Περγάμου από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, και στη συνέχεια εξήγησε μια προς μία τις δεκάδες φωτογραφίες μνημείων και σημείων ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης περιοχής της Μικράς Ασίας, που προβάλλονταν στην αίθουσα, κρατώντας μέχρι το τέλος της ομιλίας και της παρουσίασής του αμείωτο το ενδιαφέρον των τυχερών παριστάμενων, ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε μεταξύ άλλων την πρόεδρο του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας κ. Έλσα Ανθρακίδου, την Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ελένη Χατζή, καθώς και τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και Πρόεδρο της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκά Χριστοδούλου.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ