Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 27/02

ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ.16346  
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο – fax  210 9939900
Κινητό 6980602038
http://www.syndikatoota.blogspot.com
e-mail: syndikatoota@gmail.com

ΑΘΗΝΑ 23-2-2020    

ΑΡ. ΠΡΩΤ.012                                                   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 27 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Συνάδελφοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα. Η κυβέρνηση ΝΔ δηλώνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει το έργο της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) επιδίωκαν. Όλες οι κυβερνήσεις έφεραν σειρά από νόμους που ξήλωναν πάντα τη δημόσια και κοινωνική ασφάλιση υποτίθεται «για το καλό των εργαζομένων». ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ χάρισαν 80 δις ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων σε τράπεζες και κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών. Με αφορμή την οικονομική καπιταλιστική κρίση προχώρησαν στο πετσοκόμα των συντάξεων και των παροχών, ενώ προσπαθούν να κατακυρώσουν στη συνείδηση του λαού την υγεία ως εμπόρευμα. Σκοπός τους είναι οι διαχρονικές απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για ακόμα λιγότερη συμμετοχή τους αλλά και τους κράτους στην κοινωνική ασφάλιση. 

Δεν πρέπει να περάσει η προπαγάνδα τους, τα ψέματα τους όσους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους κι αν έχουν. Με τη δική τους αναλογιστική μελέτη προκύπτει :

  • Η παραπέρα μείωση των συντάξεων, η οποία στο πέρασμα του χρόνου θα μεγαλώνει.
  • Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τα οποία για τους νέους εργαζόμενους θα φτάνουν στο 70ό έτος.
  • Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος των επιχειρήσεων.
  • Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που περιορίζεται πλέον στο ελάχιστο.

Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη. Αφορά μια γκάμα ζητημάτων όπως η ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, τα εμβόλια των παιδιών μας, τη ζωή μας. Ειδικά στο κλάδο είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός τους για το πετσόκομμα των Βαριών και Ανθυγιεινών είναι  και αυτό κομμάτι της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διεκδικούμε

  • Δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους. Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Να καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας και του Φαρμάκου!
  • Αυστηρό πλαίσιο υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς με τη συμμετοχή και τον έλεγχο των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
  • Την προστασία της μητρότητας, τη φροντίδα και αγωγή της βρεφικής – παιδικής ηλικίας, των ΑμΕΑ και των οικογένειών τους, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων, των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με χρηματοδότηση 100% από το κράτος. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή την κατώτατη σύνταξη, καθώς και όλων όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα. 
  • Την αποκατάσταση των απωλειών μας. Να επιστραφούν όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει, τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των ταμείων. Να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.

Καλούμε όλα τα σωματεία τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Άμεσα να συνεδριάσουν όλα τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων και να προχωρήσουν σε μαζικές αποφάσεις συμμετοχής. Να χρησιμοποιήσουν όλους τους τρόπους προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι (περιοδείες, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις).

Την Πέμπτη 27 του Φλεβάρη να βουλιάξει η Αθήνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 27 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ