Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συλλαλητήριο για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

 ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ.16346, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο – fax  210 9939900
Κινητό 6980602038
http://www.syndikatoota.blogspot.com
e-mail: syndikatoota@gmail.com

ΑΘΗΝΑ 11-6-2020    

ΑΡ. ΠΡΩΤ.040                                                   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ!
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10:3Ο ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Εδώ και έξι μήνες οι συνάδελφοι δίνουν αγώνα ζωής αντιδρώντας στο σχεδιασμό Ε.Ε.- κυβέρνησης να εκποιήσουν την ΛΑΡΚΟ, ενάντια στο κλείσιμο της, το ξεπούλημα του ορυκτού της πλούτου, το σακάτεμα κάθε εργατικού δικαιώματος.

Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει 4,4 δις για να συμμετάσχει στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία, την ώρα που ο μύθος της «εξωστρέφειας» καταρρέει, κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ πετώντας λάσπη, πολιτική αλητεία και ψέματα, εναντίον των εργατών που μάχονται να κρατήσουν ζωντανή μια επιχείρηση που είναι ο μοναδικός φορέας αξιοποίησης του σιδηρονικελίου στην Ελλάδα, μοναδικός παραγωγός στην Ευρώπη και τρίτος στο κόσμο.

Πετάνε λάσπη πάνω από στο αίμα των 80 νεκρών εργατών τα τελευταία χρόνια, συκοφαντώντας τον αγώνα τους. Η ΛΑΡΚΟ έχει τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες για να αναπτυχθεί και να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας ακόμη. Αντί να γίνεται επεξεργασία του σιδηρονικελίου στο εξωτερικό και να επιστρέφει σαν ανοξείδωτος χάλυβας, θα μπορούσε η επεξεργασία να γίνονταν εδώ. Επίσης με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης μπορεί να παραχθεί 100% καθαρό νικέλιο. 

Αντί αυτού Ε.Ε. και κυβέρνηση σκοπεύουν να τη διαλύσουν ξεπουλώντας ξεχωριστά μεταλλεία και εγκαταστάσεις. Απολύοντας και οδηγώντας στη ερήμωση ολόκληρες περιοχές. Χαρίζοντας ένα πολύτιμο ορυκτό πόρο. Ειδικά αν αναναλογιστούμε οτι το μετάλλευμα περιέχει και κοβάλτιο που του δίνει τριπλάσια αξία από αντίστοιχα μεταλλεύματα. Ακόμα και η σκουρία που παράγει η ΛΑΡΚΟ έχει αξία που σήμερα δεν αξιοποιείται.

Άραγε γιατί; Γιατί εν μέσω πανδημίας ψηφίστηκε ο νόμος για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ;  Είναι επειδή έχουν συμφωνήσει να την εκποιήσουν τσάμπα και βερεσέ, χωρίς εργαζόμενους, ρημάζοντας όλη τη Στερεά Ελλάδα, βάζοντας την σε «αχαρτογράφητα νερά» με κίνδυνο να οδηγηθεί μέχρι και στο κλείσιμο. Τα αιτήματα των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι δίκαια, ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα. Αν κερδίσουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θα κερδίσει όλη η εργατική τάξη της χώρας.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου να δώσουν δυναμικό παρών στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 του ΙΟΥΝΗ στις 10:30 το πρωί στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ