Συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης & νέα θέματα προς συζήτηση ζητάει η Εκτός Σχεδίου

www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com

Προς τους κ.κ Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κ. Κουλούρη
Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, κα Δ. Θωμαϊδου
Δημοτικούς Συμβούλους

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες-κύριοι συνάδελφοι

Ενόψει των έκτακτων καταστάσεων που όλοι και όλες ζούμε αυτές τις μέρες με την πανδημία του κορονοϊου, θεωρούμε πως είναι αναγκαίο το προσεχές δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει τα μέτρα προστασίας της υγείας και στήριξης των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής μας, τα προβλήματα που συσσωρεύονται στην εργαζόμενη πλειοψηφία από την πανδημία και τις ταξικές πολιτικές αντιμετώπισής της.

Διαπιστώνουμε πως για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή προχωρά μόνη της, καλώντας μας σε δημοτικό συμβούλιο εκ περιφοράς με ψηφοφορίες που θα δηλώνουμε στα mail (;), επιβάλλοντας έτσι τη σιωπή, με διαδικασίες που ακυρώνουν τους κανόνες ακόμα και της αστικής δημοκρατίας, καθώς, φαίνεται «αρκούν» οι ανακοινώσεις της δημάρχου και το θέμα 8 σχετικά με τις απαλλαγές τελών για τις επιχειρήσεις στα όρια του δήμου μας, σύμφωνα με την ΠΝΠ της κυβέρνησης (που ακόμα κι αυτό φρόντισε να το παρουσιάσει ως δική της πρωτοβουλία). Είναι τουλάχιστον υποκριτική η στάση αυτή, ιδιαίτερα όταν η παράταξη της κ Θωμαϊδου ισχυριζόταν πως κάθε σπίτι στην περιοχή θα είχε internet, τα δημοτικά συμβούλια θα ήταν ζωντανά (online) για τους κατοίκους της Ν. Ιωνίας, ενώ υπάρχουν πάμπολλες πλατφόρμες επικοινωνίας και τηλεδιασκέψης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν (σχετικές προτάσεις ΚΕΔΕ).

Ως Εκτός Σχεδίου, έχουμε εκφράσει τις απόψεις μας με τις δημόσιες ανακοινώσεις μας, και προτείνουμε για συζήτηση και απόφαση τα εξής: 

Για τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου:

 • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους τομείς της καθαριότητας, της βοήθειας στο σπίτι και όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.
 • Μείωση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών στο μισό για όλο το προσωπικό χωρίς μισθολογικές περικοπές.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς τους οποίους δεν θα δούλευε ΤΙΠΟΤΑ.
 • Προμήθεια ειδικών ΜΑΠ (ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης, γυαλιά, μάσκες υψηλής προστασίας, γάντια, ειδικά παπούτσια, αντισηπτικό κλπ.) σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων που χρειάζονται (εργασίες έξω, σε χώρους ΧΥΤΑ, Σταθμούς μεταφόρτωσης, υγειονομικές και Κοινωνικές Υπηρεσίες).
 • Ενίσχυση των κοινωνικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό ιδίως κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές και οικογενειακούς βοηθούς. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ηλικιωμένους συνδημότες μας, ειδικά εκείνους που ζουν μόνοι.
 • Έκτακτο γενναίο επίδομα στους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.

Για τους κατοίκους:

 • Προμήθεια και διανομή αντισηπτικού υγρού, μασκών και γαντιών με προτεραιότητα στις οικογένειες που έχουν μέλη που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
 • Άμεση αναστολή πληρωμών για οφειλές προς τον Δήμο / μηδενικά δημοτικά τέλη για ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, απολυμένους και για εργαζόμενους σε υποχρεωτική αργία λόγω επιδημίας/ δραστική μείωση των δημοτικών τελών για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.
 • Ελεύθερη πρόσβαση στα ιατρεία, ιδιωτικά δημόσια, όλων χωρίς την απαίτηση ΑΜΚΑ.
 • Κατάργηση ΤΩΡΑ των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
 • Να μην βρεθεί κανένας κάτοικος της Ν Ιωνίας χωρίς ρεύμα και νερό, χωρίς σπίτι (είτε λόγω πλειστηριασμού, είτε λόγω έξωσης), χωρίς τα ζωτικά αναγκαία λόγω απόλυσης, ανεργίας ή ασθένειας. Οι υπηρεσίες του δήμου να συμβάλλουν με κάθε τρόπο σε αυτούς τους στόχους.

Για το Κέντρο Υγείας – και Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο (Αγία Όλγα):

 • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας στο Κέντρο Υγείας  με προσλήψεις μονίμων ιατρών όλων των ειδικοτήτων.  
 • Διαρκής επικοινωνία με το προσωπικό του Κ.Υ. και στήριξη του με αναλώσιμα ή ότι άλλο ζητήσουν-προμήθεια κιτ και διενέργεια τεστ.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρών νοσηλευτών, λοιπού προσωπικού), και παροχή εξοπλισμού ώστε να είναι ασφαλείς υγειονομικοί-ασθενείς

Με βάση τα παραπάνω, ως Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στην Νέα Ιωνία δηλώνουμε ότι αν δε γίνει συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης και δεν συζητηθούν τα θέματα αυτά (που και άλλες παρατάξεις έχουν θέσει) θα απέχουμε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ