Συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας

Συνεδρίασε, σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 7767/30-10-2019 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το πρωί της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει της χειμερινής περιόδου 2019-2020.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, της οποίας προεδρεύουσα ήταν η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής,  Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, κα. Αγγελική Σακκαλόγλου,  οι συμμετέχοντες και μέλη του Συντονιστικού εξέτασαν τον καλύτερο δυνατό συντονισμό δράσης και την αρτιότερη συνεργασία μεταξύ τους, σε περίπτωση εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πλημμύρες, χιονόπτωση κλπ.

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Νέας Ιωνίας, κα. Αταλάντη Μιχελογιαννάκη ενημέρωσε ότι δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου ο Δήμος να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε ό,τι προκύψει. Έστειλε επίσης σαφές μήνυμα ότι η δημοτική αρχή επενδύει στον τομέα της πρόληψης και προς αυτή τη κατεύθυνση θα χρειαστεί η συνεργασία και  η συνεννόηση με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες εκτός Δήμου για τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα έτσι ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

Κατά την συνεδρίαση ο εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, κ. Αναστάσιος Χαχλάκης, προχώρησε στην αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, ενημέρωσε σχετικά με τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης και τα έργα της Περιφέρειας που βρίσκονται σε εξέλιξη που πρόκειται να βελτιώσουν την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο Πύραρχος και Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αττικής, κ. Ιωάννης Θεοδωρόπουλος,  υπογράμμισε ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα παρά το γεγονός ότι η Νέα Ιωνία δεν έχει απασχολήσει εντόνως το Σώμα τα τελευταία χρόνια. Με τη σειρά τους ο Υπολοχαγός (ΤΧ) 306 ΕΒΤ, κ. Ευάγγελος Δημητρακόπουλος και η Υπαστυνόμος Β’ Μιδέρη Μαρία, επεσήμαναν ότι βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί.

Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας τόνισαν επίσης o Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αντώνιος Καρβουνιάρης και η Προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας, κα. Βαρβάρα Κόττα, η Προϊσταμένη του τμήματος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κα. Κατερίνα Ευσταθιάδου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μανώλης Σμαραγδάκης, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, κ. Ανδρέας Κατσορίδας, ενώ στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φώτιος Τσομπάνογλου.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ