Σύντομα οι υποτροφίες από το «ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΝΑΣ ΒΥΖΙΟΥ»

Ως γνωστόν, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Κληροδότημα Αντωνίου και Άννας Βυζίου», σύμφωνα με τους διαθέτες του, έχει ως σκοπό την παροχή υποτροφιών και βοηθημάτων σε αριστούχους και άπορους μαθητές και φοιτητές, καθώς και την οικονομική ενίσχυση προς το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα», που δίνονται κάθε χρόνο, συνήθως κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών έκαστου έτους.

Το γεγονός πως τα σχετικά ποσά δεν δόθηκαν μέχρι και σήμερα στους δικαιούχους τους είχε ως αποτέλεσμα να δεχτούμε ως εφημερίδα αρκετά τηλεφωνήματα από γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, τα παιδιά των οποίων δικαιούνταν το προβλεπόμενο από το καταστατικό ποσό του «Κληροδοτήματος», ώστε να πληροφορηθούν τους λόγους που υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.

Ως εκ τούτου, μιλήσαμε για το ζήτημα αυτό με την υπεύθυνη της επίδοσης των υποτροφιών και των οικονομικών βοηθημάτων του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Κληροδότημα Αντωνίου και Άννας Βυζίου», κ. Μαρία Φραντζέσκου, η οποία μας δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Ακόμη δεν έχουν δοθεί οι υποτροφίες στα παιδιά, επειδή λόγω της αλλαγής της Δημοτικής Αρχής άλλαξε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κληροδοτήματος, με αποτέλεσμα κάποια πράγματα να πάνε λίγο πίσω. Έχουν ήδη γίνει οι προβλεπόμενες διαδικαστικές τραπεζικές νομιμοποιήσεις των νέων μελών του Δ.Σ. και αναμένουμε στο επόμενο εικοσαήμερο να έχουν ολοκληρωθεί. Μόλις, λοιπόν, μας δοθεί το Ο.Κ. από τη Νομική Υπηρεσία της τράπεζας, για να μπορέσουμε να εκταμιεύσουμε το συνολικό ποσό, θα προχωρήσουμε άμεσα στις επιδόσεις των υποτροφιών και των βοηθημάτων στα παιδιά που τα δικαιούνται. Πιστεύω πως το αργότερο σε έναν μήνα θα δοθούν τα σχετικά ποσά.».

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ