Συντονισμός εργατικής αντίστασης: Πρόσκληση σε κινητοποιήσεις

Με σύνθημα «η αντιμετώπιση του κορωναϊού είναι θέμα ταξικό» μέλη του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης διένειμαν ενημερωτικό έντυπο στην πλ. Σημηριώτη(14/3) και καλούσαν τους Ιωνιώτες να συμμετάσχουν στην Απεργία των εργατικών σωματείων στις 19 Μαρτίου και στην Απεργία στο χώρο της Υγείας στις 7 Απριλίου.

Με ανακοίνωσή τους θεωρούν υπεύθυνους για την εμφάνιση και τις επιπτώσεις του κορωναϊού την βιομηχανία τροφίμων και κρέατος και τη διάλυση της δημόσιας υγείας από τις διάφορες κυβερνήσεις.

Θεωρούν ότι σ’ αυτή την κρίση πλούσιοι και φτωχοί δεν είναι ίδιοι, μιας και οι πρώτοι μπορούν να κάνουν τα ακριβά διαγνωστικά τέστ, να νοσηλευτούν σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία ή να απομονωθούν στα σπίτια τους γιατί δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα. Αντίθετα οι εργαζόμενοι δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να επιβιώσουν χωρίς μεροκάματο κι όταν αρρωστήσουν, αν μπορέσουν θα νοσηλευτούν σ’ ένα διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο «Συντονισμός» κρίνει ότι τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας ευνοούν τις επιχειρήσεις κι όχι την εργατική τάξη, ενώ η επιδημία χρησιμοποιείται για να χτυπηθούν επιπλέον τα εργατικά δικαιώματα.

Τέλος ζητούν άμεσα χρήματα και προσλήψεις στην Υγεία και σειρά μέτρων για τους εργαζόμενους που πλήττονται από την κρίση.

Αλέξης Θαλασσινός

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ