Σχόλια για την εξέλιξη της πανδημίας, του δημ. συμβούλου Α. Αποστολόπουλου

Υπεύθυνος λόγος & ψύχραιμη στάση απέναντι στην έξαρση του κορονωιού.

Δεν ήρθε ακόμη η ώρα για μερικούς να… καταλάβουν τα «Χειμερινά Ανάκτορα».

Η πανδημία έχει εισέλθει στην Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο στη  2η φάση, με αποτέλεσμα την εκ νέου κινητοποίηση υγειονομικών αρχών καθώς και δοκιμασία αντοχής των συστημάτων υγείας κρατών ανά την υφήλιο.


Εικόνα 1 (με δεδομένα έως και 27/9)
Καμπύλη διακύμανσης κρουσμάτων στην Ελλάδα από την αρχή έως και 27/9
Εικόνα 2 (με δεδομένα έως και 27/9)
Η καμπύλη της Ελλάδος σε σχέση με τις υπόλοιπες αυξητικές τάσεις των άλλων κρατών αλλά & τη συνολική παγκόσμια αυξητική τάση.

Η κατάσταση από επιδημιολογικής πλευράς προμηνύεται μάλλον δύσκολη και εν πολλοίς απρόβλεπτη.

Η παράταξη μας επισημαίνει ότι η μόνη συνεπής και υπεύθυνη θέση είναι οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οφείλουμε να επισημάνουμε και να καταγγείλουμε ελλείψεις σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη καθαριότητα, τις αίθουσες ή ελλείψεις προσωπικού σε σχολεία.

Συστάσεις όμως για εφαρμογή ιατρικών πράξεων ή μεθοδεύσεων για τη διάγνωση ή πρόληψη εξάπλωσης της νόσου από μη ειδικούς είναι εντελώς ανεύθυνη, ιδίως όταν αυτές διανθίζονται και με λοιπή «επαναστατική» συνθηματολογία.

Οι κρίσιμες παρούσες συγκυρίες, αλλά και οι δυσκολότερες που φαίνεται να επέρχονται, δεν προσφέρονται για υπερβολές, εντυπωσιασμούς ή ουτοπικούς μαξιμαλισμούς.

Ως υπεύθυνη παράταξη, αλλά και ως παράταξη μη εξαρτώμενη από κανένα κόμμα, θα συναινέσουμε σε οποιαδήποτε επισήμανση για ελλείψεις σε καθαριότητα και προσωπικό, αλλά δεν θα διολισθήσουμε σε ανεύθυνους βερμπαλισμούς, όπως καθ’ έξιν συμβαίνει από ορισμένα κόμματα και παρατάξεις, που παρά τις «ανατρεπτικές» ρητορείες επί έναν αιώνα, δεν έχουν κατορθώσει στη πράξη να οικοδομήσουν μία σταθερή υγιή κοινωνία.                        

Αθ. Αποστολόπουλος
Ιατρός – Καρδιολόγος
Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης «ΙΩΝΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ – 21ος ΑΙΩΝΑΣ»

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ