Σύλλογοι γονέων δημ. σχολείων έκλεισαν την είσοδο του Δημαρχείου Νέας Ιωνίας

Κινητοποίηση για τα ζητήματα καθαριότητας των σχολείων τους πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δημοτικών σχολείων (4ου και 7ου) της Ν. Ιωνίας κλείνοντας συμβολικά για 1 ώρα την είσοδο του Δημαρχείου Ν. Ιωνίας το πρωί της Δευτέρας 24/2. Οι σύλλογοι με ανακοίνωσή τους ζητούν να αντιμετωπιστεί άμεσα η έλλειψη καθαριστριών τις πρωινές ώρες κατά την ώρα των μαθημάτων, μιας και υπάρχουν καθαρίστριες μόνο τις απογευματινές ώρες. Οι σύλλογοι υποστηρίζουν ότι κάθε πρωί δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις τουαλέτες και στις αίθουσες ακόμα και σε επείγοντα περιστατικά (π.χ. εμετός, υγρά στο πάτωμα, κλπ.). Για το σοβαρό αυτό ζήτημα παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας και με αντίστοιχη ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ. Σεφέρης, ενώ την Τετάρτη(26/2) το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο κατόπιν αιτήματος της δημ. παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»  και  με την παρουσία των συλλόγων γονέων.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ  παρευρέθηκε στην κινητοποίηση της Δευτέρας και μιλήσαμε με τους προέδρους των συλλόγων των 4ου και 7ου δημοτικών σχολείων Ν. Ιωνίας,  κ.κ. Ματθαίου και Γιολδάση οι οποίοι μας δήλωσαν ότι έχουν ενημερώσει γραπτώς τον δήμο και έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αλατσίδου. Όπως μας είπαν, η απάντηση που έλαβαν είναι ότι ο δήμος έχει ζητήσει προσωπικό καθαριότητας από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ χωρίς όμως να υπάρχει χρονική δέσμευση πότε αυτό θα πραγματοποιηθεί. Οι πρόεδροι μας ενημέρωσαν ότι η κινητοποίηση έχει σκοπό να πιέσει τη δημ. αρχή και την Πολιτεία ώστε να βρεθεί λύση, ενώ αποκρούουν κάθε συζήτηση για εθελοντική εργασία γονέων στην καθαριότητα των σχολείων.

Συνάντηση με Δήμαρχο
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εκπρόσωποι των συλλόγων συναντήθηκαν σε κλειστή συνάντηση με την δήμαρχο κ. Θωμαϊδου και από πληροφορίες μας δεν θεωρούν ότι υπήρξε κάποια κατάληξη.

Δήλωση Δημάρχου
Σχετικά με την συνάντηση η Δήμαρχος κ. Θωμαϊδου μάς απέστειλε την εξής δήλωση:
«Σε γόνιμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με εκπροσώπους των 4ου , 7ου , 8ου και 10ου δημοτικών σχολείων Νέας Ιωνίας με τους οποίους συζητήσαμε για τα θέματα καθαριότητας που έχουν προκύψει στα σχολεία. Κατανοώντας τις ανησυχίες τους, ως δημοτική αρχή τους ενημερώσαμε ότι έχουμε κάνει ενέργειες και πιέζουμε διαρκώς για να τρέξουν προσλήψεις μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ προκειμένου να υπάρξει οριστική λύση και να προσληφθούν σχολικές καθαρίστριες που θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας, σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά της Νέας Ιωνίας».

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ