Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Νέας Ιωνίας: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο (29/07)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
23-7-19

Ο Σύλλογός μας επανέρχεται, μετά τη θέση που είχε λάβει στις 19-3-18, με την οποία δηλώναμε τη συμφωνία μας στο νέο μέτρο της δίχρονης προσχολικής αγωγής αλλά με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, όπως να βρεθούν χώροι για νέα σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία, να μη στοιβάζονται τα παιδιά σε χώρους ακατάλληλους, να προσληφθεί όλο το απαραίτητο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, να εξασφαλιστεί σίτιση για όλα τα παιδιά κατά το πρότυπο των παιδικών σταθμών, καθώς και να ενισχυθεί το ολοήμερο με σύγχρονα παιδαγωγικά προγράμματα ώστε να μην καταντάει παιδοφυλακτήριο.

Ενώ, λοιπόν, από το 2017 το μέτρο ήταν γνωστό ότι θα εφαρμοστεί στο Δήμο μας το Σεπτέμβρη του 2019, οι αρμόδιοι, Υπουργείο και Δημοτική Αρχή, δεν έκαναν τίποτα όλο αυτό το διάστημα. Αντίθετα, μόλις στις 15-7-19(!) ανακοινώθηκε το «σχέδιο» της Δημοτικής Αρχής το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει

(α) Τοποθέτηση κοντέινερ (προκάτ ελαφρού τύπου) σε αυλές σχολείων! Τα παιδιά μας θα φοιτούν σε ακατάλληλες συνθήκες και ταυτόχρονα θα κλείσει ο προαύλειος χώρος ενός άλλου σχολείου!

(β) Κλείσιμο αιθουσών δημοτικών σχολείων όπως τραπεζαρίας και εκμάθησης αγγλικών(!), μικραίνοντας το ζωτικό χώρο του ίδιου του σχολείου, υποβαθμίζοντας το εκπαιδευτικό έργο.

(γ) Διαμόρφωση αιθουσών σε ακατάλληλους για τα παιδιά μας χώρους! Είναι χαρακτηριστικό ότι 2 από τις 10 νέες αίθουσες νηπίων θα μεταφερθούν στον πρώην 5ο Παιδικό Σταθμό, που είναι εντελώς ακατάλληλος, δεν έχει προαύλιο χώρο και ο οποίος δεν αδειοδοτήθηκε, επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις συνθήκες φοίτησης που ετοιμάζουν στα παιδιά μας!

ΖΗΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ έστω και την τελευταία στιγμή, ο Δήμος και το Υπουργείο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες να βρεθούν κατάλληλοι παιδαγωγικά χώροι, κτίρια, οικόπεδα ώστε να γίνουν, νέα, σύγχρονα και ασφαλή κτίρια για τα παιδιά μας!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους γονείς να παρευρεθούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, την Δευτέρα 29/7/19 και ώρα 6μμ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ