Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συλλαλητήριο στις 17 Σεπτέμβρη

ΑΘΗΝΑ 12-9-2019

ΑΡ. ΠΡΩΤ.049

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.

Τελικά η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε το “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο για να “παντρέψει” τις αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Η ωμή και κυνική εφαρμογή των οδηγιών του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων για να αβγατίσουν τα κέρδη τους πάει χέρι χέρι με την προσπάθεια να μπει στο γύψο το εργατικό κίνημα που αντιστέκεται και οργανώνει τη πάλη των εργαζομένων με συλλογικές διαδικασίες.

Απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό συλλαλητήριο την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη, 7.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Κλιμακώνουμε με απεργία τις μέρες που θα έρθει στη Βουλή!

Καλούμε όλα τα σωματεία που πήραν αποφάσεις ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο. Καλούμε κάθε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου που αμφιταλαντεύτηκε το προηγούμενο διάστημα, με τη δημοσίευση του νόμου εκτρώματος, να συνεδριάσει και να στηρίξει με τη συμμετοχή του το συλλαλητήριο της Τρίτης.

Πήραν φόρα από τους αντιδραστικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα. Το νομοσχέδιο:

  • Προβλέπει την θέσπιση “ηλεκτρονικού μητρώου” και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
  • Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή, ο Γ. Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του, θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”.
  • Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με Υπουργικές Αποφάσεις θα καθορίζονται οι “λεπτομέρειες”, που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή, κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, πού θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.
  • Προβλέπει τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων καθώς για την όποια επέκτασή τους, προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”. Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων.
  • Προβλέπει κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ και συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει.

Αυτοί που σήμερα κόπτονται δήθεν για τη “δημοκρατία” των συνδικάτων, είναι οι ίδιοι που λίγες μέρες πριν, ψήφισαν νόμο που δίνει σε δημάρχους και περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν ενώ μπορεί να είναι μια μικρή μειοψηφία στα συμβούλιά τους, αυτοί που κυβερνούν με το 40% των ψήφων από το 58% του εκλογικού σώματος που συμμετείχε στις εκλογές, αυτοί που βγάζουν ήδη παράνομες το 90% των απεργιών στις αίθουσες των δικαστηρίων. Η “δημοκρατία” τους σταματάει στις πύλες των τόπων δουλειάς που κυριαρχούν η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απειλές για απόλυση, η διαρκής πίεση για εντατικοποίηση της δουλειάς, που στο κλάδο μας έχει οδηγήσει σε δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους εργάτες. Αυτή την δύναμη των εργοδοτών θέλει να ενισχύσει η κυβέρνηση πολεμώντας την συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων, στην ουσιαστική συζήτηση, στη δύναμη που παίρνει ο ένας συνάδελφος από τον άλλο και αποφασίζουν μαζί να σηκώσουν κεφάλι, να απεργήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς τους και στη ζωή τους ως εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Θέλει τους εργαζόμενους απομονωμένους, πίσω από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, στο σπίτι ή στο γραφείο του εργοδότη τους να υποκύπτουν στις πιέσεις του. Θέλει σωματεία γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, αμορτισέρ των αντιδράσεων, συνεργάτες και εταίρους των αφεντικών και αυτά ακριβώς ενισχύει.

Δεν θα τους περάσει! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ