Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Στάση εργασίας στις 2 Οκτώβρη

ΑΘΗΝΑ 27-9-2019

ΑΡ. ΠΡΩΤ.057

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Συνάδελφοι σσες

Υπάρχει ήδη προγραμματισμένη στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου. Και επειδή θα πρέπει να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να κατέβουν στη συγκέντρωση το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ με απόφαση του προκηρύσει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 10:00 έως 11:00 προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας στους δήμους και τη περιφέρεια να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση. Για να δώσουμε απάντηση στη κυβέρνηση που θέλουν να μετατρέψουν τα σωματεία μας σε νεκροταφεία προκειμένου να μην έχουν κανένα εμπόδιο μπροστά στη υλοπόιηση της βάρβαρης πολιτικής τους.

Γνωρίζουμε καλά ότι η σφοδρότητα των μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα είναι μεγάλη, (ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες, άνοιγμα του ασφαλιστικού κ.λ.π.). Ειδικά στους δήμους πήραμε μια πρόγευση από τις πρώτες μέρες ανάληψης των νέων δημοτικών αρχών με μια σειρά ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς όπως η καθαριότητα, με απολύσεις κ.λ.π. Αν τους αφήσουμε η επίθεση τους θα ενταθεί.

Λένε ψέματα όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι από τον συγκεκριμένο νόμο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα εμείς οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι. Είναι αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια έκαναν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών. Είναι οι ίδιοι που το παίζουν κόκορες στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα είναι κότες στην εργοδοσία.

Σήμερα ήρθε η στιγμή να περάσουμε στην αντεπίθεση. Κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψει τη διείσδυση του κράτους και της εργοδοσίας στα σωματεία μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία και της στάσης και της συγκέντρωσης. Από την επιτυχία και τη μαζικότητα της στάσης θα κριθεί και το αποτέλεσμα. Να πάρουν όλοι οι χώροι φωτιά. Μέσα από συσκέψεις, περιοδείες, γενικές συνελεύσεις να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους. Την Τετάρτη να πλημμυρίσουμε την Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι με βάση το καταστατικό του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ δικαίωμα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι είτε είναι μέλη, είτε δεν είναι. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ