Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη

ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ.16346  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο – fax  210 9939900
Κινητό 6980602038
http://www.syndikatoota.blogspot.com
e-mail: syndikatoota@gmail.com

                                                                                                                                  ΑΘΗΝΑ 3-6-2020 

ΑΡ. ΠΡΩΤ.039                                                 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 11 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 6:30 ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ.

Η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε την αναλγησία ενός συστήματος που ακόμα και τον θάνατο τον μετατρέπει σε ευκαιρία για αύξηση των κερδών και του τσακίσματος των εργατικών δικαιωμάτων.

Όσο κορυφώνονταν η κρίση, τόσο εντονότερη γίνονταν η προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερο τσάκισμα των λαϊκών αναγκών και των εργατικών δικαιωμάτων. Ήρθαν εδώ για να μείνουν η τηλεργασία, η εκ περιτροπής εργασία, οι αναστολές συμβάσεων. Τα ωράρια εργασίας ξεχείλωσαν, η εργάσιμη εβδομάδα φτάνει μέχρι και την Κυριακή. Η εντατικοποίηση εντάθηκε, ενώ έκτακτες μα κυρίως χρόνιες ελλείψεις προσωπικού καλύφθηκαν με μετακινήσεις προσωπικού άλλων υπηρεσιών σε αναστολή ή με συμβασιούχους.

Η διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων έγινε ακόμα πιο εύκολη, ενώ έφτασαν στο σημείο να παραχωρούν μέσα των Δήμων σε ιδιώτες.

Οι Δήμαρχοι εργοδότες ούτε κιχ δεν είπαν για όλα αυτά. Όταν δεν χειροκροτούσαν για τα εγκλήματα αυτά, απλά έτριβαν τα χέρια τους.

Έχουμε γνώση. Σε δεκάδες Δήμους οι δημοτικές αρχές έχουν ξεσαλώσει. Η υπεύθυνη στάση των εργαζομένων απέναντι στους δημότες, θεωρήθηκε αδυναμία. Δεκάδες καταγγελίες φτάνουν για δημοτικές αρχές που στοχοποιούν και κατασυκοφαντούν τους εργαζόμενους, που ζητούν περισσότερη «πλάτη» όταν δεν τους δίνουν ούτε τα βασικά μέσα ατομικής προστασίας.

Έχουμε πείρα. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τα «μνημόνια». Με κύρια εργαλεία την κατασυκοφάντηση, την στοχοποίηση και την αξιοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, τσακίστηκαν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας. Σε λίγες μέρες άλλωστε πρόκειται να βγει το πόρισμα για το επίδομα των ΒΑΕ. Την κατάληξη την γνωρίζουμε όλοι. Αν κάτι πρέπει να μείνει από την πανδημία είναι ο αγώνας για δημόσιο σύστημα υγείας, που να μπορεί να καλύπτει δωρεάν τις ανάγκες μας τακτικές και έκτακτες, που να είναι πλήρως στελεχωμένο, σύγχρονα εξοπλισμένο, με ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.   

Αυτό το αγώνα ανέδειξε με τη δράση του το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ όλες τις μέρες της πανδημίας. Ανέδειξε ότι η δύναμη, η παραγωγή, η ίδια ζωή βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Αυτοί και μόνον αυτοί με τη γνώση τους, την επιστημονικότητά τους και την δουλειά τους κράτησαν την καθαριότητα, τις κοινωνικές δομές, τη λειτουργία εν γένει των Δήμων στο ύψος των αναγκών, δίνοντας τη μάχη της προστασίας της ζωής. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή δράση. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι η μόνη προστασία για τη ζωή μας είναι η συσπείρωση και ο αγώνας. Είναι η διεκδίκηση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μισθό, την ασφάλιση, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για να απαλλαγούμε από τους «σωτήρες» που μια ζωή μας σώζουν και κάθε φορά βρισκόμαστε μπροστά σε χειρότερα προβλήματα.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να προχωρήσουν σε μαζικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους. Παράλληλα να πάρουν και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία του ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ & ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2020, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 7 μ.μ. (Προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 6:30 στη παλιά βουλή).

“Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία”.

  • Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις στις ΠΝΠ κλπ.
  • Καμιά μείωση μισθού. Να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ