Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συνάντηση με την Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ.16346, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο – fax 210 9939900
Κινητό 6980602038
http://www.syndikatoota.blogspot.com
e-mail: syndikatoota@gmail.com

ΑΘΗΝΑ     

Συνάντηση με την Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής της Ε.Ε.Τ.Α.Α πραγματοποίησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και πρόεδροι σωματείων εργαζομένων στους Δήμους σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου. Η παρέμβαση μας αφορούσε την καθυστέρηση ανάρτησης της πρόσκλησης για το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής που έχει οδηγήσει δήμους και νομικά πρόσωπα δήμων να μην προχωρούν σε αποφάσεις ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση μας δήλωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό μητρώο που θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά από αυτή την Τετάρτη και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περίπου σε μία βδομάδα. Σε κάθε περίπτωση μας δήλωσε ότι τα διοικητικά συμβούλια των δήμων ή των νομικών τους προσώπων μπορούν να προχωρήσουν και τώρα στις αποφάσεις ανανέωσης των συμβάσεων των συναδέλφων με προγράμματα ΕΣΠΑ, καθώς πλέον δεν απαιτείτε ειδική πρόσκληση.

Να σημειωθεί ότι σε ερώτηση μας αν αποτελεί εμπόδιο για τη χρηματοδότηση του προγράμματος η μονιμοποίηση συναδέλφων συμβασιούχων με προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως πχ επικαλείται η Δημοτική Αρχή στην Αγία Βαρβάρα, ξεκαθάρισε ότι η χρηματοδότηση δεν εξαρτάτε από τη σχέση εργασίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι καλύτερα να είναι μόνιμοι οι εργαζόμενοι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη καλούμε άμεσα τα σωματεία να απαιτήσουν από τις διοικήσεις των δήμων και των νομικών προσώπων την ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ των συναδέλφων που εργάζονται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς της Αττικής.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με προγράμματα ΕΣΠΑ. Για δημόσιους σύγχρονους παιδικούς σταθμούς που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των λαϊκών οικογενειών, χωρίς τροφεία, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ