Τεστ για κορωναϊό σε εργαζόμενους του Δήμου Νέας Ιωνίας

Εποχές κορωναϊού και η ανάγκη για αξιόπιστες απαντήσεις, αλλά και η προστασία εργαζομένων και κοινού, οδήγησε τον δήμο Ν. Ιωνίας να προχωρήσει σε διενέργεια tests στους εργαζόμενούς του. Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Κοινωνικής υπηρεσίας (11/05), όπου είχε εγκατασταθεί συνεργείο του ΕΟΔΥ.

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ μίλησε με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας κ. Βλασσά και την Διευθύντρια της Υπηρεσίας κ. Παπαδοπούλου. Ο κ. Βλασσάς μας ενημέρωσε ότι με πρωτοβουλία της δημάρχου, στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας των εργαζομένων του δήμου, προσκλήθηκε ο ΕΟΔΥ ο οποίος ανταποκρίθηκε ευχαρίστως για να πραγματοποιήσει tests σε περίπου 80 εργαζομένους του δήμου, σε πρώτη φάση, και προσεχώς και στους εργαζομένους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο δημοτικό στάδιο.

Η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε με ικανοποίηση στο έργο της Κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου, όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας που «οι εργαζόμενοι της ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή», όπως μας είπε χαρακτηριστικά. «Πραγματοποιούμε αυτά τα test για να γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε εργαζομένους του δήμου μας μιας και ερχόμαστε με πολύ κόσμο σε επαφή», μας λέει και συνεχίζει, «όποιος συμπολίτης επιθυμεί να επισκεφτεί την Κοινωνική υπηρεσία μπορεί να το κάνει μόνο με ραντεβού, π.χ. οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του ΚΕΑ, κλπ».

Παράλληλα η κ. Παπαδοπούλου μάς ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει η παροχή συσσιτίων σε δημότες μέσω νέου προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής που αφορά μεσημεριανό και βραδινό το οποίο διανέμεται σε 80 οικογένειες καθημερινά από εργαζόμενους του δήμου και τα Σ/Κ από εθελοντές. Η Κοινωνική υπηρεσία συνεχίζει επίσης να τροφοδοτεί, σε περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα, τους αδύναμους συμπολίτες μας με τρόφιμα και φάρμακα στα σπίτια τους. Ο κ. Βλασσάς μας ενημέρωσε ότι συνεχίζει να λειτουργεί το τηλ. κέντρο 15909 για κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο κάτοικος της πόλης μας που χρειάζεται την υποστήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Παρακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία για το test. Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας κ. Σουρμελής μας εξήγησε ότι είναι πολύ απλή. Ο εργαζόμενος συμπληρώνει ένα έντυπο και κατόπιν οι νοσηλευτές του ΕΟΔΥ του παίρνουν δείγμα. Για περισσότερες λεπτομέρειες μιλήσαμε με τους νοσηλευτές του ΕΟΔΥ που μας εξήγησαν ότι με μια μπατονέτα λαμβάνουν σάλιο από το στόμα ή βλέννα από την μύτη. Μια διαδικασία εντελώς ακίνδυνη που διαρκεί ελάχιστα. Τα αποτελέσματα των test βγαίνουν, όπως μας είπαν, σε 6 ώρες από τη στιγμή που αποστέλλονται στο εργαστήριο και ενημερώνονται μόνο όσοι είναι θετικοί στον ιό, εντός 2 ημερών.

Ρωτήσαμε τους νοσηλευτές αν φοβούνται με το δύσκολο και επικίνδυνο έργο που κάνουν. Η απάντησή τους απόλυτη. Δεν φοβόμαστε γιατί λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας και είναι χαρά μας να συμβάλλουμε στην προστασία του κοινού από την πανδημία. Και αυτό είναι το μήνυμα της Κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου μας που συνεχίζει το δύσκολο έργο που ξεκίνησε πριν 2 μήνες.

Αλέξης Θαλασσινός

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ