Θα απέχει η «Ιωνία Νέα Άποψη – 21ος Αιώνας» από τις συζητήσεις οικονομικών θεμάτων στο Δημ. Συμβούλιο

Η παράταξη «ΙΩΝΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ – 21ος ΑΙΩΝΑΣ» θα απέχει από τις προσχηματικές & αναποτελεσματικές συζητήσεις οικονομικών θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επανερχόμενοι στο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου την υποβάθμιση & ανυποληψία είχαμε επισημάνει προ 20ημέρου από αυτήν εδώ τη στήλη, δηλώνουμε δημοσίως εις ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και διαφύλαξης της σοβαρότητας μας, ότι στο εξής δεν θα συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις όταν συζητούνται θέματα οικονομικά ή περιβάλλοντος, δεδομένου ότι είναι άνευ ουσίας αφού η τελική υπέρ- ή κατά-ψήφιση τους από τους παρόντες Συμβούλους δεν επιφέρει καμία απολύτως μεταβολή.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η πάσης φύσεως συζήτηση και επιχειρηματολογία επί τέτοιων θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι χωρίς λογική και αποτέλεσμα, αφού η τελική έγκριση και υπερψήφιση αυτών των θεμάτων είναι προεξασφαλισμένη από τις αντίστοιχες Επιτροπές (Οικονομική και περιβάλλοντος) στις οποίες όμως οι 2 παρατάξεις που εκπροσωπούν το 10% των Δημοτών δεν μετέχουν με βάση το νόμο-έκτρωμα του 2019.

Είθισται δε επί πλέον η υπόλοιπη θεματολογία της ημερήσιας διάταξης του εκάστοτε Δημοτικού Συμβουλίου σχεδόν πάντοτε να απαρτίζεται από θέματα δευτερεύοντα ή τριτεύοντα.

Το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, πέραν των άλλων αποκαλύπτει και τον υποκριτικό χαρακτήρα των υπολοίπων δήθεν «δημοκρατικών» παρατάξεων, που αφού έχουν εξασφαλίσει θέση και φωνή στις Επιτροπές, ΣΙΩΠΟΥΝ και ΠΑΡΑΒΛΈΠΟΥΝ τη μη δυνατότητα ενημέρωσης και έκφρασης άποψης των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων που εκπροσωπούν το 10% των Δημοτών του Δήμου μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η παράταξη μας επειδή σκοπό έχει να περιφρουρεί τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια της, δεν προτίθεται στο μέλλον κατά τη συζήτηση θεμάτων οικονομικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος να συμμετέχει στο τσίρκο που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ