Την Τετάρτη (13/11) η κηδεία του Κώστα Τσοπανάκη

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΛΑΓΙΩΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Η οικογένεια του εκλιπόντος Κώστα Τσοπανάκη και ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας Αττικής ανακοινώνουν ότι η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 2:30μμ. στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στη Ν. Ιωνία.

Ο ενταφιασμός θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Μεταμορφώσεως.

Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας Αττικής & Περιχώρων
Ηρακλείου 275, 14231 Νέα Ιωνία


ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ
Βιογραφικό

Ο Κώστας Τσοπανάκης του Γεωργίου γεννήθηκε στη Ν.Ιωνία το 1941 από γονείς μικρασιάτες-πρόσφυγες, απ’την Αλάγια.

Μεγάλωσε στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου.

Εργάστηκε από μικρή ηλικία και φοίτησε στο νυχτερινό γυμνάσιο Ινεπολιτών Ν. Ιωνίας. Εν συνεχεία, έφυγε για σπουδές στη Γερμανία.

Παντρεύτηκε τη Σοφία και απέκτησε δύο παιδιά – την Έρση και τον Γιώργο – και έγινε παππούς τεσσάρων εγγονιών.

Ήταν ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της κλωστουφαντουργίας.

Το ανήσυχο πνεύμα, ο δυναμισμός και η αγάπη του για τα Κοινά είχε ως αποτέλεσμα να διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ν.Ιωνίας (1987-1990).

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου και συνετέλεσε στη διάσωση της έδρας (κτιρίου) του.

Ως μέλος της ιστορικής, ιδρυτικής οικογένειας του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας (Γεωργίου Τσοπανάκη, πατρός ο οποίος του μεταλαμπάδευσε την αγάπη για την μητρική γη και τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών) διετέλεσε για δεκαετίες Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Χάρη στο χάρισμα της επικοινωνίας που διέθετε, πρωτοστάτησε στην αδελφοποίηση του Δήμου της Αλάνυας και του Δήμου Ν. Ιωνίας η οποία πραγματοποιήθηκε επί Δημαρχίας Γιώργου Περτσερμελίδη και ολοκληρώθηκε επί Δημαρχίας Γιάννη Χαραλάμπους. Ανέκτησε επίσης φιλία με την Δημοτική Αρχή της Αλάγιας Σιπαχίογλου – στον υπέρτατο βαθμό.

Με τα συνεχόμενα ταξίδια που πραγματοποίησε με Μέλη του Συνδέσμου, ο Κώστας Τσοπανάκης ανέπτυξε το κατάλληλο κλίμα για την ανακαίνιση του Ι.Ναού Αγ.Γεωργίου του βουνού καθώς την κατασκευή του νέου Ναού -του πρώτου σε όλη τη Μικρασία από το 1922-της Παναγίας της Πισιδιώτισσας στην Αλάγια, με την συμβολή του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πισιδίας κ.κ.Σωτήριου.

Ο Κώστας Τσοπανάκης διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας – από την ίδρυσή του το 2003 έως σήμερα – και υπήρξε δωρητής του Μουσείου με αρκετά εκθέματα.

Η προσφορά του Κώστα Τσοπανάκη – που ήταν αγαπητός σε Αλάγια και Ν. Ιωνία μεγάλη, τόσο για τον τόπο όσο και για τον πολιτιστικό τομέα. Υπήρξε ακούραστος θεματοφύλακας ηθών και αξιών της μικρασιατικής, αλαγιώτικης παράδοσης.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ