Τι ισχύει σχετικά με τις διευκολύνσεις πληρωμής φόρων και εισφορών για τις επιχειρήσεις ανά ΚΑΔ

Το πως και πότε θα χορηγηθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο υπουργός τόνισε πως για τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που ανακοινώθηκαν στις 26 Μαρτίου, προβλέπεται ειδικά για τις επιχειρήσεις αναστολή καταβολής μέχρι 31 Αυγούστου των οφειλών από ΦΠΑ, καθώς και των δόσεων των βεβαιωμένων οφειλών που είναι πληρωτέες στις ΔΟΥ έως τις 31 Μαρτίου 2020. Όπως ξεκαθάρισε, για τις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση θα παρέχεται η δυνατότητα έκπτωσης 25% εάν καταβληθούν εμπρόθεσμα (δηλαδή έως σήμερα).

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως παρέχεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 η δυνατότητα αναστολής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη που κανονικά έπρεπε να πληρωθούν το μήνα Μάρτιο. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα επέκτασης δόσεων βεβαιωμένων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ έως τις 30 Ιουνίου 2020. Η αναστολή αφορά το σύνολο των εισφορών των επιχειρήσεων, ήτοι και εργοδοτών και εργαζομένων.

Για όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες μπαίνουν στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας τον Απρίλιο, παλαιές και νέες, ο υπουργός είπε πως παρέχεται η δυνατότητα συμψηφισμού του 25% του ΦΠΑ που είναι πληρωτέος τον μηνά Απρίλιο και θα εξοφληθεί εμπρόθεσμα έως τις 30 Απριλίου 2020 με ήδη βεβαιωμένες οφειλές των ίδιων προσώπων ή με οφειλές που πρόκειται να βεβαιωθούν από τη φορολογική διοίκηση και οι οποίες είναι πληρωτέες από το Μάιο και μετά.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως η προθεσμία καταβολής οφειλών στις ΔΟΥ για όσους εκμισθώνουν ακίνητα σε επιχειρήσεις που έκλεισαν θα παραταθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Πηγή: insider.gr

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ