Τηλεδιάσκεψη από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών για λύσεις στα ιδιωτικά χρέη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Μαρούσι, 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλεδιάσκεψη από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών με τη συμμετοχή των Δήμων για λύσεις στα ιδιωτικά χρέη των πολιτών

Για τις δυνατότητες που παρέχονται στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για την προστασία της πρώτης κατοικίας τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα» που υλοποιεί η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών  και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 με ανοικτό, ωστόσο, το ενδεχόμενο να παραταθεί, ενημερώθηκαν στελέχη των Δήμων στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που συντόνισε το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη του Βορείου Τομέα Αθηνών. Η υπηρεσιακή ενημέρωση ακολούθησε σχετικής τηλεδιάσκεψης προ ημερών με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, όπου έδωσε τη στήριξή του προς την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών με γνώμονα να δοθούν βιώσιμες λύσεις για τα «κόκκινα» νοικοκυριά.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών από τους Δήμους που θα λειτουργήσουν ως σύνδεσμοι με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών για την ενημέρωση των πολιτών, και της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη, υπηρεσιακοί παράγοντες της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας ενημέρωσαν για τη δυνατότητα που παρέχεται στα φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από την πολυετή οικονομική κρίση ή την πανδημία του κορωναϊού, και βαρύνονται με οφειλές προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ιδιώτες, να επωφεληθούν του προγράμματος επιδότησης «Γέφυρα». Εξετάστηκαν, επίσης, οι υπόλοιπες επιλογές που έχουν για εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών στο πλαίσιο και του νέου πτωχευτικού κώδικα που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα μέσω της διαθέσιμης πλατφόρμας στο διαδικτυακό τόπο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους http://www.keyd.gov.gr/ . Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν τηλεσυνάντηση στον τηλεφωνικό αριθμό 2132125730. Σημειώνεται ότι στον Βόρειο Τομέα Αθηνών βρίσκονται σε λειτουργία Κέντρα (Γραφεία) Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στους Δήμους Βριλησσίων, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου και Αμαρουσίου.

Για την προσπάθεια να ενισχυθεί με τη συμβολή των Δήμων η ενημέρωση προς τους πολίτες του Βορείου Τομέα Αθηνών σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ανέφερε:

«Η διαχείριση των ιδιωτικών χρεών των νοικοκυριών ανάγεται σε εθνικό ζήτημα πρώτου μεγέθους. Η τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από συντονισμένες ενέργειες με την ΕΙδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και με τη συμβολή των Περιφερειών μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να βρουν διέξοδο στη ρύθμιση των χρεών τους μέσω του μεταβατικού προγράμματος “Γέφυρα” αλλά κυρίως ενόψει του νέου πτωχευτικού κώδικα που θα αναμορφώσει το νομικό πλαίσιο από το νέο έτος».

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ