Τιμήθηκε η σύναξη της Παναγίας Πισιδιώτισσας – Μνημόσυνο από τους Αλαγιώτες

Με την τέλεση Όρθρου και Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής (29/9) στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Νέα Ιωνία, τιμήθηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πισιδιώτισσας, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ. Ακολούθησε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Αλαγιωτών εν τη Μικρά Ασία, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και μέλη του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας Αττικής & Περιχώρων.

Ο κ. Νουβέλογλου
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Γιώργος Νουβέλογλου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ως εκπρόσωπος τρίτης γενιάς Αλαγιωτών προσφύγων και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αλαγιωτών σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στη γιορτή της Παναγίας της Πισιδιώτισσας, αλλά και για την προσευχή σας για την ανάπαυση των κεκοιμημένων συμπατριωτών μας. Για εμάς τους Αλαγιώτες ο εορτασμός της Πισιδιώτισσας είναι κάτι το ιδιαίτερο, γιατί στα τόσα χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου μας, οι προκάτοχοί μου Πρόεδροι κ.κ. Λεωνίδας Τσισμετζόγλου και Κώστας Τσοπανάκης μαζί με τα ενίοτε Διοικητικά Συμβούλια έκαναν έναν σπουδαίο πολιτιστικό αγώνα, ένα σπουδαίο έργο, πέρα από την ύπαρξη και τη διατήρηση των ηθών και των παραδόσεων εδώ στη Νέα Ιωνία, στον βασικό πυρήνα των Αλαγιωτών (γιατί Αλαγιώτες είναι και στην Κύπρο και στις Σπέτσες), καθιέρωσαν την Παναγία την Πισιδιώτισσα μαζί με τον σεβαστό Μητροπολίτη Πισιδίας κ.κ. Σωτήριο.».

O κ. Γαβριήλ
Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Παναγίας της Πισιδιώτισσας και στην καθιέρωση του εορτασμού της και στη Νέα Ιωνία, και ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Θα ήθελα να εκφράσω Δοξολογία στον Θεό δια πρεσβειών της Παναγίας μας, που μας αξιώνει και πάλι φέτος να εορτάζουμε τη Σύναξή της αυτή. Ευχαριστίες στον Πρόεδρο και στα μέλη του Συνδέσμου Αλαγιωτών, που διοργανώσαμε αυτή την όμορφη σεμνή τελετή. Και να σας προτρέψω να κάνετε περισσότερα πράγματα.».

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ