Το μήνυμα του Α.Γ.Σ. “Ανατολή Νέας Ιωνίας” για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 – 2021

Αγαπητές, αγαπητοί, φίλες και φίλοι, μέλη, προπονητές, αθλήτριες και αθλητές του Συλλόγου μας. Μια ιδιαίτερη μέρα ξημέρωσε. Η μέρα που συνδέει την σημερινή εποχή, μέσα από μια πορεία 200 ετών, με εκείνη τη μέρα που ξημέρωσε η επαναδημιουργία του Ελληνικού Κράτους.

Η μέρα που το Έθνος βγήκε από τις στάχτες του οθωμανικού μεσαίωνα και αποφάσισε την αυτοδιάθεσή του και την επανατοποθέτησή του στον παγκόσμιο χάρτη της εποχής.

Άνδρες και γυναίκες, χωρίς εφόδια αλλά με τη φλόγα στην καρδιά για την ελευθερία, την ελπίδα για την αποτίναξη του τυραννικού καθεστώτος της Πύλης, τον πόθο για την αλλαγή της κατάστασής τους από ραγιάδες σε ελεύθερους.

Στεκόμαστε ταπεινά μπροστά σε αυτούς τους μικρόσωμους, ταλαιπωρημένους από τις κακουχίες αγωνιστές, εμείς οι «γίγαντες», μέσα στην ευμάρειά μας, και τους αποδίδουμε τις μέγιστες τιμές γιατί σε αυτούς οφείλουμε την σημερινή μας ταυτότητα.

Πρώτοι αυτοί έδωσαν τις μάχες που θεμέλιωσαν με το αίμα τους τούτο τον τόπο. Πρώτοι αυτοί είπαν το όχι. Πρώτοι αυτοί άνοιξαν το δρόμο για την ανεξαρτησία μας. Πρώτοι αυτοί με το πείσμα και τη θέλησή τους παρακίνησαν και τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής να μας υποστηρίξουν.

Σήμερα, διακόσια χρόνια μετά, συνεχίζουμε την πορεία τους. Μέσα από την καθημερινότητά μας, με τις πράξεις μας και τις αποφάσεις μας πρέπει να συνεχίζουμε τον αγώνα, ενάντια σε κάθε μορφή υποδούλωσης. Και αλήθεια, οι εχθροί δεν είναι τόσο φανεροί όπως παλιά.

Μέσω του αθλητισμού κι εμείς πολεμάμε καθημερινά και δημιουργούμε το σύγχρονο πολίτη που σέβεται και τιμά τις αξίες και βελτιώνεται καθημερινά τόσο αγωνιστικά όσο και ακαδημαϊκά. Γαλουχούμε τη νέα γενιά με ιδανικά και πίστη, πρώτα απ’ όλα στον εαυτό τους και, στη συνέχεια, στο συναθλητή τους, τους προπονητές τους και το Σύλλογο.

Ξημέρωσε λοιπόν η μέρα που όλοι θα αναλογιστούμε κάποια πράγματα για την πορεία μας ως Έθνος, από την αρχαιότητα ακόμη, μέχρι σήμερα. Μην αμελήσουμε να «κλίνουμε το γόνυ» μπροστά στη σημαία μας, όπως έκαναν και οι αγωνιστές του 1821, μια και αυτή είναι η Ελλάδα, μέσα στο σπίτι μας.

Ζήτω το Έθνος για Χρόνια Πολλά

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ