Το μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι μια ημέρα σύμβολο του αγώνα που μας υπενθυμίζει τον συνεχή αγώνα για ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία, ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, στην εργασία και στην κοινωνία.

Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου: ψωμί, κρασί, φωτιά, γυναίκα, είπε ο σπουδαίος συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης. Στο πέρασμα των αιώνων η γυναίκα πάλεψε και αγωνίστηκε, ζυμώθηκε με την ιστορία και την προώθησε, έγραψε η ίδια ιστορία, τόσο στα αρχαία όσο και στα μεταγενέστερα χρόνια. Με δωρικότητα, λιτότητα και απέριττη ομορφιά μπαίνει στο χοροστάσι αλλά και στο χορό της ζωής. Σε αυτό το χορό της ζωής η έννοια δικαίωμα και μάλιστα δικαίωμα για τη γυναίκα είναι κατάκτηση με πολλές θυσίες, συχνά άνισες σε σχέση με τους άνδρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει θετικά βήματα. Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν προσέφερε τίποτε απλόχερα στις γυναίκες.

Η σημερινή ημέρα, αλλά και κάθε μέρα, είναι αφιερωμένη στη γυναίκα μητέρα, τη γυναίκα σύζυγο, τη γυναίκα εργαζόμενη, τη γυναίκα πολιτικό. Στις γυναίκες που «γκρέμισαν» τα στερεότυπα , χάραξαν νέες κοινωνικές νόρμες και ανέδειξαν τη δυναμική πλευρά των γυναικών με την σημαντική προσφορά τους στην κοινωνία μας.

Ως πρώτη γυναίκα Δήμαρχος του Δήμου Νέας Ιωνίας, σας διαβεβαιώνω ότι η συμμετοχή των γυναικών είναι αναγκαιότητα, είναι πολιτικός πολιτισμός και η ενεργητική μας παρουσία στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευρύτερα της πολιτικής ζωής, μπορούν να προσφέρουν πολλά. Το έχουμε εξάλλου αποδείξει και το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Γι’ αυτό είναι καθήκον όλες μας και όλοι μας να εργαστούμε συλλογικά και συντονισμένα για την έμφυλη ισότητα, για συμμετοχική ισότητα στα διοικητικά συμβούλια, στους χώρους εργασίας και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Ας περιφρουρήσουμε, λοιπόν, όσα κατακτήσαμε με αγώνες και θυσίες.

Εύχομαι σε όλες μας να απολαύσουμε καλύτερες μέρες εμπνέοντας και παροτρύνοντας περισσότερες γυναίκες να αποκτήσουν φωνή και ενεργό ρόλο στη δημόσια σφαίρα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων που θα αποφασίζουν για εμάς,

με ΕΜΑΣ!

Την απέραντη αγάπη μου και την αμέριστη καθημερινή στήριξή μου σε όλες σας!

Χρόνια μας πολλά!

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ