Το νέο μουσικό πρόγραμμα στο “Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης”

Ακολουθούν τα νέα μας προγράμματα

ΣΟΛΩΝ Λέκκας & Προποντίς
Κυριακή 17/11, έναρξη  14.30

Τραγούδια της Πόλης της Μικρασίας που ζυμώθηκαν από τα νάματα της Μικρασίας με τον Σόλωνα Λέκκα και το συγκρότημα ”Προποντίς”, θα παρουσιάσει το ΠΕΡΑΝ την Κυριακή 17 Νοεμβρίου και ώρα 14.30.

Ο σπουδαίος αμανετζής από τη Μυτιλήνη, «θέλει να τραγουδά αυτά τα τραγούδια τα μικρασιάτικα, τα παλιά». Είναι ερασιτέχνης, επειδή ακριβώς αγαπά πραγματικά την τέχνη που υπηρετεί. Είναι αυτοδίδακτος, γιατί «ο αμανές δε διδάσκεται, τον έχεις μέσα σου». Είναι αυθεντικός. Η ιδιαιτερότητα της φωνής του, το εύρος της και το συναίσθημα που την πλημμυρίζει συγκινούν ακόμη και εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί τόσο με το παραδοσιακό τραγούδι.
Η απλότητα και η αμεσότητά του κερδίζουν ακόμα και το πιο δύσκολο κοινό.

Η Ζωή Μήλιου (τραγούδι), ο Γιάννης Μεγαλούδης (πολίτικο λαούτο), ο Μιχάλης Τσατήρης (κανονάκι), ο Παναγιώτης Κουστένης (πολίτικη λύρα) ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και με φόντο τις αναζητήσεις τους στον μουσικό μυστικισμό της Ανατολής παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια και γοητευτικές μελωδίες της Πόλης και της Μικρασίας. Μαζί τους στο βιολί ο Γιώργος Βασιλάκης.

Είσοδος: τραπέζι: 5 ευρώ/άτομο – ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ/άτομο

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

Στα απομακρυσμένα από τη σκηνή τραπέζια δεν υπάρχει επιβάρυνση εισιτηρίου.

Γιώργος Κουτουλάκης & Θεοδοσία Στίγκα
Κάθε Σάββατο από 16/11, έναρξη 23.00

Τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού με το εκφραστικό παίξιμο Γιώργο Κουτουλάκη, μαζί με τη σπουδαία τραγουδίστρια Θεοδοσία Στίγκα, θα φιλοξενήσει το Πέραν κάθε Σάββατο από 16 Νοεμβρίου και ώρα 23.00.

Ο γνωστός – κυρίως από τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική του σειρά «Ονείρου Έλλάς» – θα μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα των καφέ αμάν με ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια, λαϊκά και παραδοσιακά -μπάλους, ζεϊμπέκικα, χασάπικα, καρσιλαμάδες, απτάλικα και τσιφτετέλια, ερμηνευμένα με το μοναδικά «ξεσηκωτικό» του παίξιμο.

Η Θεοδοσία Στίγκα κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 1975.
Στην πολύχρονη πορεία της στο τραγούδι έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς σε ζωντανές εμφανίσεις, αλλά και στη δισκογραφία. Τη γνωρίζουμε όλοι από τη συνεργασία της με τον Κώστα Φέρρη στη σειρά «Ονείρου Ελλάς».

Μαζί τους η εξαιρετική μουσική  παρέα με τους : Ορέστη Μαυρόπουλο στο βιολί,  Φώτη Τσορανίδη στην κιθάρα και το τραγούδι και Σπύρο Νίκα στο ακορντεόν.

Στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» ήχοι και μουσικές που «μυρίζουν» κανέλα, μπαχάρι και γαρίφαλο αναμειγνύονται αρμονικά με τις γεύσεις και τις μυρωδιές της Πολίτικης κουζίνας και ζωντανεύουν το κέφι  και τη διάθεση για διασκέδαση.

Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο

ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ/άτομο

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

Στα απομακρυσμένα από τη σκηνή τραπέζια (με πράσινο χρώμα στην κάτοψη) δεν υπάρχει επιβάρυνση εισιτηρίου.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ