Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ.16346, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο – fax 210 9939900
Κινητό 6980602038
http://www.syndikatoota.blogspot.com
e-mail: syndikatoota@gmail.com

ΑΘΗΝΑ 1-7-2020    

ΑΡ. ΠΡΩΤ.049                                                   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ!!

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταδικάζει το χουντικής κοπής, κατάπτυστο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το οποίο θα φέρει σε ψήφιση στη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα άθλιο νομοσχέδιο κρατικού αυταρχισμού, τρομοκρατίας και καταστολής,που υπηρετεί τους διαχρονικούς πόθους των επιχειρηματικών ομίλων και έχει ξεκάθαρο στόχο έχει να ποινικοποιήσει τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου.

Πιο συγκεκριμένα δίνει υπερεξουσίες στην κάθε αστυνομική αρχή,η οποία  θα αποφασίζει με κριτήρια “λάστιχο”, τη νομιμότητα μιας διαδήλωσης, με βάση το σκοπό που αυτή υπηρετεί, το περιεχόμενο της και με βάση τον αριθμό των συμμετεχόντων, τον οποίο με μαντικές ικανότητες θα υπολογίζει προκαταβολικά.

Με αυτά τα κριτήρια θα έχει δικαίωμα η κάθε αστυνομική αρχή ακόμη και τη στιγμή της συγκρότησης μιας διαδήλωσης να την κρίνει παράνομη και να την διαλύει. Ενώ όποιος συμμετέχει σε παράνομη διαδήλωση θα θεωρείται ότι έχει επιτελέσει “ιδιώνυμο αδίκημα” και θα τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους.

Ανοίγει το δρόμο για προβοκατόρικες ενέργειες, που η πείρα του παρελθόντος έχει αποδείξει ότι αυτές καθοδηγούνται από παρακρατικούς και κρατικούς μηχανισμούς, αφού θα επιβάλλονται ποινές σε ενδεχόμενο επεισοδίων, τόσο στον οργανωτή που θα έχει οριστεί υπεύθυνος για τη διαδήλωση, όσο και στην ομάδα περιφρούρησης που θα έχει οριστεί από ένα Συνδικάτο. Ξεκάθαρα, νομιμοποιεί το φακέλωμα, αφού ο οργανωτής της διαδήλωσης θα υποχρεούται να δίνει στην αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Επιπλέον η κυβέρνηση κλιμακώνει την κρατική καταστολή, δημιουργώντας Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό προστασίας του πολίτη, όπου ο σκοπός συγκρότησής της περιγράφεται ξεκάθαρα στο νόμο “θα αποτελεί ισχυρό δίκτυο συνεργασίας με στόχο την καταπολέμηση  ποικίλων μορφών και εκφάνσεων της βίας όπως η ριζοσπαστικοποίηση και η αντιμετώπιση της ιδεολογίας της βίας”.

Αποκαλυπτικό στοιχείο που επιβεβαιώνει έμπρακτα το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης, ως αναπόσπαστο κομμάτι, “νύχι-κρέας” του αστικού κράτους και του αντιδραστικού ρόλου του χαφιέ που καλούνται να παίξουν οι δημοτικές αρχές, αποτελεί το γεγονός ότι οι τοπικές αστυνομικές αρχές θα παίρνουν γνώμη για μια λαϊκή κινητοποίηση, για μια κινητοποίηση ακόμη και ενός Πρωτοβάθμιου Σωματείου, από τους οικείους δημάρχους, προκειμένου αυτή να χαρακτηριστεί νόμιμη ή παράνομη.

Δεν αποτελεί για εμάς τυχαίο γεγονός,  η χρονική συγκυρία που η κυβέρνηση νομοθετεί το συγκεκριμένο τερατούργημα. Αποδεικνύεται ότι παίρνει προκαταβολικά τα μέτρα της,μπροστά στο φόβο των  λαϊκών αγώνων  που σίγουρα θα φουντώσουν το επόμενο διάστημα, αφού σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, διανύουμε ήδη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, που θα φέρει χιλιάδες απολύσεις, βάθεμα της  ανεργίας, της απληρωσίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της περιστολής των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της αν νομίζουν πως θα φιμώσουν τη λαϊκή πάλη και τους αγώνες των εργαζομένων!

Δηλώνουμε ξεκάθαρα στην κυβέρνηση, ότι θα πάρει ηχηρή απάντηση μέσα από την Οργανωμένη Λαϊκή Πάλη, μέσα από την οργανωμένη μας απειθαρχία στους κατάπτυστους σχεδιασμούς της.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία του κλάδου άμεσα να συνεδριάσουν, λαμβάνοντας αποφάσεις καταδίκης ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα. Μέσα από συλλογικές μαζικές διαδικασίες να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι,  ώστε όχι μόνο να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο αυταρχισμού, αλλά κυρίως να μην νομιμοποιηθεί στη συνείδηση κανενός εργαζόμενου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ


ΑΘΗΝΑ 5/7/2020  

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 050                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 Π.Μ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ.
(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ & ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Δεν θα αφήσουμε να μπουν στο γύψο οι αγώνες μας.

Δεν θα αφήσουμε τον αστυφύλακα να γίνει επόπτης και κριτής των διεκδικήσεων μας.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους να καταδικάσουν το χουντικής κοπής, κατάπτυστο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ που από τη μια δίνει υπερεξουσίες στην κάθε αστυνομική αρχή να αποφασίζει για τη νομιμότητα μιας διαδήλωσης, από την άλλη δίνει επιπλέον όπλα στις δημοτικές αρχές να εμποδίζουν όσες κινητοποιήσεις γίνονται για λαϊκές διεκδικήσεις κόντρα στις πολιτικές τους.

Πρόκειται για ένα κατασκεύασμα που έρχεται να υπηρετήσει τους διαχρονικούς πόθους των επιχειρηματικών ομίλων με ξεκάθαρο στόχο να ποινικοποιήσει τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους αφήσουμε να βάλουν στο γύψο τους αγώνες μας. Και αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν, να διαδηλώνουν το κέρδισαν με αγώνα και θυσίες. Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να το βάλει στο γύψο.

Τους θυμίζουμε, ότι όσοι επιχείρησαν ιστορικά να επιβάλλουν το γύψο στους αγώνες «έσπασαν τα μούτρα τους», το ίδιο θα συμβεί και με τους σημερινούς κυβερνώντες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να σημάνουν γενικό συναγερμό σε όλους τους χώρους δουλειάς, να αξιοποιήσουν όλες τις διαδικασίες γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους αλλά και να πάρουν μέτρα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.  

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!!!

Όλοι στην στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Ιούλη από τις 11:00 έως την λήξη της βάρδιας και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11:30 που καλούν τα σωματεία και ομοσπονδίες του δημοσίου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιούλη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ