Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο

ΑΘΗΝΑ 31-8-2019

ΑΡ. ΠΡΩΤ.046

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας τις απαιτήσεις του ΣΕΒ σχεδιάζει να φέρει σειρά τροπολογιών προκειμένου να βάλει και νέα «εμπόδια» στη ζωή και τη δράση των σωματείων. Ετοιμάζουν να θεσμοθετήσουν την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» όλων των εργαζομένων με σκοπό να χτυπήσουν τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες και ταυτόχρονα να εντείνουν τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους και της εργοδοσίας στη λειτουργία των συνδικάτων.

Οι αντιδραστικές αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Πατώντας πάνω στο αντιδραστικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν το «ηλεκτρονικό μητρώο» προκειμένου τάχα να γνωρίζουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα συνδικαλιστικά στελέχη για να ενημερώνουν τους εργοδότες ώστε να αποφεύγονται οι ενοχλητικές φωνές.

Η επίθεση τους είναι συγκεκριμένη. Για ακόμα μια φορά επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Θέλουν τον εργαζόμενο φοβισμένο, να νιώθει τη μπότα του εργοδότη σε κάθε του βήμα. Τον θέλουν αποκομμένο από το σωματείο του και από τις συλλογικές διαδικασίες, να «κοιτάζει τη δουλίτσα του», να μην μιλάει όταν ο εργοδότης αυθαιρετεί, να μην διεκδικεί καλύτερους όρους εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, να μιλάνε άλλοι για αυτόν.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.

Κυβέρνηση και εργοδότες παίρνουν τα μέτρα τους προκειμένου να διαφυλάξουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο που μπορεί στο μέλλον να τους δημιουργήσει προβλήματα στην υλοποίηση της πολιτικής τους.

Και όλα αυτά στο όνομα της δήθεν «δημοκρατίας». Ξεχνάνε βέβαια ότι το αμέσως προηγούμενο διάστημα στο όνομα της κυβερνησιμότητας των δήμων και των περιφερειών πέρασαν νόμο και όρισαν τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες ως μονάρχες να αποφασίζουν για σημαντικά θέματα με μια μικρή ομάδα και ας αποτελούν μειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!!

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει. Τα συνδικάτα και καταστατικά έχουν και με αυτά λειτουργούν, με αυτά αποφασίζουν τη πάλη τους και τους αγώνες τους. Σε καμιά περίπτωση δεν λογοδοτούν στους εργοδότες και στη κυβέρνηση αλλά στα μέλη τους και τη κοινωνία.

Συνάδελφοι. Κάνουμε το φόβο τους όπλο μας. Και αυτό είναι η οργάνωση μας στα σωματεία και ο σωστός προσανατολισμός μας, που αποτελεί και η μοναδική μας ελπίδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, άμεσα να συνεδριάσουν να καταγγείλουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και μέσα από μαζικές διαδικασίες να πάρουν απόφαση απεργιακής απάντησης όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να παρέμβει στη λειτουργία των συνδικάτων.  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ