Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για την κινητοποίηση στον ΧΥΤΑ Φυλής

Χωματερή

ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ.16346, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο – fax 210 9939900
Κινητό 6980602038
http://www.syndikatoota.blogspot.com
e-mail: syndikatoota@gmail.com

ΑΘΗΝΑ 22-3-2021

ΑΡ. ΠΡΩΤ.014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ χαιρετίζει τους συναδέλφους και τους μαζικούς φορείς που πήραν μέρος στην σημερινή κινητοποίηση μπροστά στη πύλη της χωματερής στη Φυλή. Για ακόμα μια φορά δώσαμε το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί το έγκλημα της κυβέρνησης, της Περιφέρειας αλλά και δημοτικών αρχών.

Η επέκταση της χωματερής δεν θα γίνει. Το φαραωνικό έργο που ψηφίσθηκε επί διοίκησης Δούρου και επικαιροποίησε η διοίκηση Πατούλη προβλέπει:

 • τη δημιουργία 3ου ΧΥΤΑ στη Φυλή και την κατασκευή περιμετρικού αναχώματος μήκους 1535 μέτρων και ύψους 20 μέτρων!
 • Εγκατάσταση εργοστασίου καύσης απορριμμάτων που σκόπιμα διαρρέουν ότι θα είναι και πάλι στη Δυτική Αττική.

Είναι απαράδεκτοι, δεν λογαριάζουν τίποτα. Για να ικανοποιήσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμα και μελέτες της ΕΛΣΤΑΤ που διαπιστώνουν αύξηση των νεοπλασιών στις περιοχές της Δυτικής Αττικής έναντι της υπόλοιπης Αττικής. Ανάλογα είναι και τα περιστατικά συναδέλφων που δουλεύουν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να υλοποιήσουν το έγκλημα τους. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά.

 • Τη Δευτέρα 29 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ. στο πάρκινγκ του Θεάτρου Πέτρας μεγάλη αυτοκινητοπομπή Πετρούπολη – Καματερό – Άνω Λιόσια – Ασπρόπυργος.
 • Τη Δευτέρα 5 Απρίλη στις 5.30 μ.μ. συμβολικός αποκλεισμός του υπουργείου Περιβάλλοντος.
 • Ετοιμότητα για ολοήμερο αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής.

Απαιτούμε:

 • Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ και για εγκατάσταση μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Φυλή. Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.
 • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.
 • Με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή.
 • Να καθοριστούν κριτήρια καταλληλόλητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
 • Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
 • Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ