“Το Ταγκό και η ιστορία του”, ομιλία του Παντελή Λεούση

Παρουσίαση από τον πιανίστα, συνθέτη και Πρόεδρο της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας Παντελή Λεούση.
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου Αττικής «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου 18 Α και Νεότητας).

Δελτίο Τύπου

Γνωρίζατε ότι το ταγκό (ελληνικά) ή tango (ισπανικά) αποτελεί μνημείο προφορικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco; Ότι το tango, ταξίδεψε από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής σε όλο τον κόσμο, εξελισσόμενο συνεχώς μουσικά και προσαρμοζόμενο κοινωνικά και αισθητικά στον τόπο και στην ιδιοσυγκρασία του κοινού που το φιλοξενούσε; Στο ταγκό λοιπόν και στη μακραίωνη ιστορία του θα αναφερθεί, με οπτικό-ακουστικά παραδείγματα, ο πιανίστας και συνθέτης, Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας Παντελής Λεούσης στην ομιλία που θα δώσει τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, για τον «Άλλο Τόπο Επικοινωνίας και Πολιτισμού», στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου Αττικής «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου 18 Α και Νεότητας), στις 7 το απόγευμα.

Η ομιλία, όπως σημειώνει ο Παντελής Λεούσης, «πραγματεύεται την ιστορία του ταγκό από τη γέννησή του από τους μετανάστες στο Μπουένος Άιρες, το πέρασμά του στα ευρωπαϊκά σαλόνια, τους μεγάλους δημιουργούς που το ανέδειξαν, τις περιπέτειες που υπέστη στη διαδρομή του και την επίδραση που άσκησε στην κλασική μουσική. Τέλος, περιλαμβάνει ξεχωριστό κεφάλαιο στο οποίο γίνεται σύγκριση του ταγκό με τη δική μας λαϊκή μουσική».  

Ολόκληρη η ομιλία υποστηρίζεται με οπτικοακουστικό υλικό. Τον ομιλητή παρουσιάζει το επίτιμο μέλος του «Άλλου Τόπου Επικοινωνίας και Πολιτισμού», διακεκριμένος ηχολήπτης, Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Σύντομο βιογραφικό: Ο Παντελής Λεούσης γεννήθηκε στην Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής το 1938, από Ιταλίδα μητέρα και Αρκάδα πατέρα. Σπούδασε φωνητική μουσική και πιάνο στα ωδεία Ελληνικό, Εθνικό και Αθηνών, εργάστηκε ως επικεφαλής ορχήστρας επί 42 χρόνια και έγραψε πολλά τραγούδια της εποχής του λεγόμενου «νέου κύματος». Έχει διακριθεί σε πολλές εθνικές και διεθνείς εκθέσεις ως συλλέκτης γραμματοσήμων και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φιλοτελικά συνέδρια. Υπηρέτησε τον ελληνικό φιλοτελισμό από το 2005 ως Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας και από το 2013 μέχρι σήμερα ως πρόεδρός της.

Είσοδος ελεύθερη.

Επικοινωνία: αllostopos@gmail.com
fb: Άλλος-Τόπος-Επικοινωνίας και-Πολιτισμού-the-official-page

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ