Τρίτη η Κυριακή Φιλτισάκου, αθλήτρια του Α.Γ.Σ. “Ανατολή Νέας Ιωνίας”, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ).
Τρίτη η Κυριακή Φιλτισάκου με μεγάλη επίδοση.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 12 & 13 Φεβρουαρίου διεξήχθησαν στο Σ.Ε.Φ. οι Πανελλήνιοι Αγώνες ανδρών και γυναικών.

Οι αγώνες αυτοί διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία από την Ομοσπονδία μας, τον ΣΕΓΑΣ, παρά τις αντιξοότητες της εποχής, κύρια λόγω COVIT 19.

Ο ΣΕΓΑΣ τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, κατάφερε και έφερε σε πέρας αυτήν τη δύσκολη διοργάνωση, τονώνοντας το ηθικό όλων των αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι ετοιμάζονταν επί πολλούς μήνες, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάποιο επίσημο αγώνα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετείχαν, παρά τις ελλείψεις σε προπονήσεις, λόγω των περιορισμών και της έλλειψης χώρων προπόνησης. Οι αγώνες στο «Κλειστό» είναι ιδιαίτεροι αγώνες, γιατί οι αθλητές πρέπει να προπονούνται σε κλειστά στάδια, τα οποία ελλείπουν. Η προηγούμενη χρονιά ήταν γεμάτη αναβολές και ματαιώσεις αγώνων.

Παρόλα αυτά πέτυχαν πολύ αξιόλογες επιδόσεις και εντυπωσίασαν τους φιλάθλους του στίβου και όχι μόνο, οι οποίοι παρακολούθησαν το πρωτάθλημα από την τηλεόραση..

Την τρίτη θέση, στο αγώνισμα των 3.000 μ. βάδην γυναικών, κατέλαβε η αθλήτριά μας ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ με επίδοση 12.38.82, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Η Κυριακή, (η οποία ήταν η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια – Κ23), κατέρριψε την ατομική της επίδοση κατά 46 δευτερόλεπτα και δείχνει από την αρχή της χρονιάς ότι βρίσκεται σε καλή προπονητική και ψυχολογική κατάσταση, για τις επόμενες διοργανώσεις της χρονιάς.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η αθλήτρια Ντρισμπιώτη Αντιγόνη (του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με χρόνο 12.21.43, ο οποίος αποτελεί ΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ρεκόρ. Το παλαιό κατείχε η ίδια αθλήτρια (12.27.18), από το περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (9.2.2020). Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η αθλήτρια Παπαδοπούλου Χριστίνα (του Πανελληνίου Γ.Σ.), με επίδοση 12.30.25, που επίσης αποτελεί ατομικό ρεκόρ της αθλήτριας. Και οι τρεις αθλήτριες προπονούνται με τον κ. Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο. Όπως μας πληροφόρησαν, πέρασαν μεγάλο μέρος των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προπονούμενες στο Άστρος Κυνουρίας.

Η Κυριακή Φιλτισάκου θα συμμετάσχει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, (στις 10.00 πμ.) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην, στα 35 χιλμ., το οποίο θα διεξαχθεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στα Μέγαρα. Είναι η πρώτη συμμετοχή της σ’ αυτή τη μεγάλη απόσταση και ο στόχος της είναι να επιτύχει μία καλή επίδοση, με προοπτική το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μπέργκεν της Νορβηγίας (8-11.7.2021).

Στα 5.000 μ. βάδην ανδρών είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα: 

1ος) Παπαμιχαήλ Αλέξανδρος (Α.Ο. Μυκόνου) 19.12.08, 2ος) Τσαμουδάκης Ζαχαρίας 19.58.73 και 3ος) Βαΐτσης Ιωάννης (ΓΑΣ Ιλισσός) 20.14.41.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, εκφράζοντας και τα υπόλοιπα μέλη του, συγχαίρει την αθλήτρια Κυριακή Φιλτισάκου, καθώς και τις υπόλοιπες αθλήτριες και τους αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αλλά και τους Συλλόγους των αθλητών και τους προπονητές τους, γιατί όλοι έχουν δώσει μεγάλο αγώνα μέσα σε αυτήν την πανδημία και τα συνεχή περιοριστικά μέτρα. Εύχεται να έχουν υγεία και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ