Νέες βραβεύσεις για τους αθλητές/τριες του Α.Γ.Σ. “Ανατολή Νέας Ιωνίας”

Από αριστερά: H αθλήτρια Παρθενίδη Τζένη και η Γεμεντζοπούλου Έλενα με την προπονήτρια Μαριαλίνα

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Με πολλές βραβεύσεις οι αθλητές και αθλήτριες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ στους αγώνες της Κυριακής 12 Μαΐου.

Την Κυριακή 12 Μαΐου διοργανώθηκαν οι ακόλουθοι αγώνες δρόμου, στους οποίους συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες του Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, αποσπώντας νίκες και έπαθλα.

Συγκεκριμένα:
Στη Ν. Φιλαδέλφεια διοργανώθηκε ο 9ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου με την επωνυμία «Γιώργος Αποστολάκης 2019». Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον αποβιώσαντα πρώην Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη. Περιελάμβανε δύο διαδρομές: 1.000 μ. για παιδιά και 10.000 μ. για ενήλικες. Τους αγώνες διοργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Η κριτική των δρομέων ήταν με πολύ ευμενή σχόλια για την επιλογή της εκκίνησης και του τερματισμού, για τη διαδρομή και την επιμέλεια σε όλα τα στάδια της διοργάνωσης, καθώς και τη ΔΩΡΕΑΝ προσφορά. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και οι δρομείς απόλαυσαν τον αγώνα και υποσχέθηκαν ότι και την επόμενη χρονιά θα είναι παρόντες. Στον τερματισμό όλοι έπαιρναν νερό, χυμό και μία μπανάνα.

Απαγγελία υπόσχεσης αθλητή

Οι αγώνες είχαν την υποστήριξη της Τροχαίας Ν. Ιωνίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, ενός ασθενοφόρου με γιατρό και νοσηλευτή και μιας πενταμελούς ομάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πολλοί εθελοντές – κριτές ήταν σε όλο το μήκος της διαδρομής.  Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, που συνέπεσε με το σημερινό αγώνα.

Στον αγώνα των 1.000 μ. είχαμε από την πλευρά του Συλλόγου τις ακόλουθες νίκες και συμμετοχές: ΠΡΩΤΗ της γενικής κατάταξης των κοριτσιών ήταν η ΠΑΡΘΕΝΙΔΗ ΤΖΕΝΗ με χρόνο 4.58.

Στις ηλικιακές κατηγορίες είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ηλικία 9 – 10 ετών ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΊΤΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ με χρόνο 7.03
Ηλικία 17 18 ετών ΠΡΩΤΗ ΔΟΥΜΠΡΗ ΟΛΥΜΠΙΑ με χρόνο 6.31
ΠΡΩΤΟΣ νικητής της γενικής κατάταξης του αγώνα ήταν ο μικρός ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΕΛΟΣ, με τον πολύ καλό χρόνο 4.56
Στον αγώνα των 10.000 μ. είχαμε αρκετές νίκες και πολλές συμμετοχές:
Ηλικία 20 – 29 ετών ΠΡΩΤΗ ΓΕΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ 50.53
Ηλικία 50 – 59 ετών ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΡΑΝΗ ΣΑΝΤΡΑ 53.19
Ηλικία 40 – 49 ετών ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΥΒΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  40.56 & ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ  42.08
Ηλικία 50 – 59 ετών ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΡΕΛΑΣ ΧΑΡΗΣ  42.13
Ηλικία 60 – 69 ετών ΔΕΥΤΕΡΟΣ  ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ ΜΑΚΗΣ 48.21

Η αθλήτρια Σάντρα Κατράνη στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου
Στη δεύτερη θέση ο αθλητής Γιώργος Λούβαρης και στην τρίτη ο Άγγελος Κακκαβάς

Στους αγώνες είχαμε τη συμμετοχή των μελών του ΔΣ: ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ (Ειδ. Γραμματέα) 51.16, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (Προέδρου) 56.06, ΚΟΝΤΟΥΔΑΚΗ ΝΙΚΟΥ (Γεν. Γραμματέα) 1:00.27, ΜΩΫΣΙΑΔΗ ΓΙΑΝΝΗ (απλού μέλους) 1:05.18.
Πρώτος νικητής ήταν ο αθλητής ΡΟΥΚΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Πάνθηρες Γλυφάδας) με χρόνο 37.11, χωρίς ουσιαστικό συναγωνισμό.
Πρώτη νικήτρια στις γυναίκες ήταν η αθλήτρια ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ με χρόνο 45.47

Σημειώνεται ότι στον αγώνα των 10.000 μ. έλαβε μέρος ο τυφλός Μαραθωνοδρόμος, Παρολυμπιονίκης του 2004 ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΤΣΑΚΛΑΣ, ο οποίος στο σημερινό αγώνα έτρεξε με συνοδό το γιο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Τερμάτισαν σε 1:02.04

Το «έπαθλο για τον αθλητή που δεν νίκησε» απονεμήθηκε μετά από κλήρωση στο δρομέα Μπακομήτρο Δημήτρη.

Τις εκκινήσεις και των δύο αγώνων έδωσε ο Δήμαρχος κ. Άρης Βασιλόπουλος. Παρόντες από τη Δημοτική Αρχή ήταν: Η πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου (και δρομέας, αφού τερμάτισε τα 10.000 μ.) κυρία Χαραμάρα, οι Αντιδήμαρχοι: κ. Μανωλεδάκης (συμμετείχε στον αγώνα), κ. Ανεμογιάννης, κ. Κατερίνης, κ. Καλαμπόκης και οι Δημτ. Σύμβουλοι Δανάη Εμαμνουήλ, Λεωνίδας Μιχαήλ

Στη Γορτυνία διεξήχθη ο αγώνας «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2019», απόστασης 24.300 μ. ο οποίος είναι αφιερωμένος στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη κ. Μίκη Θεοδωράκη. Η εκκίνηση του αγώνα δίδεται από τη Ζάτουνα, τόπο στον οποίο είχε εξοριστεί κατά τη διάρκεια της χούντας ο κ. Θεοδωράκης και ο τερματισμός γίνεται στο ιστορικό Βαλτεσινίκο. Η διαδρομή έχει πολλές υψομετρικές διαφορές και θεωρείται από του πολύ δύσκολους αγώνες.

Στον αγώνα συμμετείχε ο αθλητής μας ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση με χρόνο 1:50.46, βελτιώνοντας την περσινή του επίδοση στον ίδιο αγώνα (που είχε καταλάβει την πρώτη θέση). Νικητής του αγώνα ήταν ο αθλητής από τη Χαλκίδα ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

Δεύτερος στα “Θεοδωράκεια 2019” ο αθλητήε Αλέξης Γεωργούλιας

Στην Αγία Παρασκευή διεξήχθη ο αγώνας δρόμου 14 χιλμ. στον οποίο συμμετείχε το μέλος μας, ο τυφλός Μαραθωνοδρόμος, Παρολυμπιονίκης του 2004 ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΙΟΥΤΗΣ με συνοδό του τον ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΠΕΡΗ. Τερμάτισαν σε 1:30.17.

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 θα διοργανωθεί ο 35ος Αγώνας Δρόμου Θυσίας του Διστόμου, 11.200 μ., στη μνήμη του ολοκαυτώματος από τους Γερμανούς ολόκληρου του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944. Η εκκίνηση θα γίνει από τον Καρακόλιθο και ο τερματισμός στην Πλατεία του Διστόμου. Στον αγώνα έχουν δηλώσει και θα συμμετάσχουν μέλη του Συλλόγου μας.

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ