Βυζαντινές σημαίες στο δημαρχείο, απειλές στο δημ. συμβούλιο και κομματικές διευρύνσεις

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Mεγάλη ένταση επικράτησε στο τελευταίο δημ. Συμβούλιο σχετικά με την απόρριψη από τη Σχολική επιτροπή του αιτήματος του ΚΚΕ για να του δοθεί η πολυγωνική αίθουσα εκδηλώσεων στο 7ο γυμνάσιο για εκδήλωσή του. Δίκαιο χαρακτηρίστηκε το αίτημα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του δημ. συμβουλίου το οποίο είχε τον τελευταίο λόγο. Θετικά ψήφισε και η δημοτική αρχή τα στελέχη της οποίας είχαν ψηφίσει αρνητικά στη Σχολική επιτροπή. Και το ερώτημα παραμένει, χρειάζονταν να χάσουμε τόση ώρα συζήτησης με αρκετή ένταση για να ψηφίσει ομόφωνα (με ένα λευκό) το αίτημα το δημοτικό συμβούλιο; Χάνουμε τον χρόνο μας σε απλά πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν λυθεί πριν έρθουν στο δημ. συμβούλιο, με μια απλή συνεννόηση.

Από τις κορυφαίες στιγμές της έντασης στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος ήταν όταν ο Αντιδήμαρχος Άρης Χατζησαββίδης υποστήριξε την άποψη ότι ο κόσμος πλέον δυσφορεί στα κόμματα και γι’ αυτό θα ήταν καλό οι εκδηλώσεις τους να γίνονται εκτός σχολείων σε άλλους δημοτικούς χώρους. Η άποψή του αυτή ξεσήκωσε τους δημ. συμβούλους της δημ. παράταξης του ΚΚΕ, την «Λαϊκή συσπείρωση», αλλά και αρκετά μέλη της που ήταν στις θέσεις του κοινού, με αποτέλεσμα να προκληθεί κομφούζιο.

Αυτό βέβαια που άναψε το φυτίλι ήταν η φράση του δημ. συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θόδωρου Χαμαλίδη που απαντώντας στον Άρη Χατζησαββίδη του είπε «σε συγκεκριμένους θα τους κοπούν τα πόδια». Η φράση αυτή πυροδότησε τον Αντιδήμαρχο που μίλησε εξοργισμένος για τραμπουκισμό σε βάρος του. Επειδή σ’ αυτά θα θέματα πρέπει όλοι να παίρνουμε θέση θα μου επιτρέψουν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι να διαφωνήσω μαζί τους. Και εξηγούμαι: πολλά θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε στα κόμματα, αλλά ως θεσμός είναι βασικός για το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα, χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, λειτουργούν νόμιμα και συγκροτούν την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Κάθε άλλη πρόταση πολιτεύματος χωρίς τα κόμματα περιλαμβάνει την δικτατορική εξουσία ή μορφές άμεσης δημοκρατίας που δεν έχουν υιοθετηθεί ευρέως ως πολιτική πρόταση. Συνεπώς κάλλιστα αυτή η άποψη μπορεί να παρεξηγηθεί οδηγώντας σε ένα απολίτικο επίπεδο αποδεκτό ιδίως από τους οπαδούς ακραίων απόψεων. Άλλωστε αν κάτι ισχύει εναντίον του θεσμού των κομμάτων το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τις δημ. παρατάξεις ή αυτές διαφέρουν; Η παραχώρηση σχολικών χώρων σε μη σχολικές ώρες σε έγκυρους φορείς, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, μιας και η πόλη μας στερείται χώρους για μεγάλες κυρίως εκδηλώσεις, θεωρώ ότι δεν βλάπτει τη σχολική διαδικασία και καλώς το δημ. συμβούλιο την ενέκρινε. Από την άλλη φράσεις όπως «θα τους κοπούν τα πόδια» ακούγονται απειλητικές ανεξάρτητα αν γίνονται υπό το κράτος θυμού , εναντίον ενός δημ. συμβούλου που εκφράζει όπως έχει δικαίωμα τη γνώμη του άσχετα αν κάποιος διαφωνεί μαζί του. Για να μην πέσουμε λοιπόν σε παρατράγουδα και κάποια στιγμή εκτραχυνθούν τα πράγματα ο Θόδωρος Χαμαλίδης οφείλει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να εξηγηθεί για να μην παρεξηγηθεί. Ψυχραιμία λοιπόν παιδιά γιατί η πόλη έχει προβλήματα που η επίλυσή τους πρέπει να συζητιέται σε πολύ καλύτερο κλίμα.

Ρώτησε στο δημ. συμβούλιο ο Παναγιώτης Μανούρης την Δέσποινα Θωμαΐδου για την κίτρινη σημαία με τον δικέφαλο αετό που αναρτήθηκε έμπροσθεν του δημαρχείου, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη βλέπουμε μόνο σε μοναστήρια. Το ίδιο ρώτησε και ο Σπύρος Βανδώρος από την «Ενότητα» και απάντηση δεν πήραν. Δεν γνωρίζω τον λόγο που δεν απάντησε η Δήμαρχος, αλλά κάποιος λόγος θα υπάρχει γι’ αυτή την επιλογή της και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και εμείς οι πολίτες.

Συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, διεύρυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ, τι γίνεται βρε παιδιά, ανάβει το πολιτικό κλίμα; Ενίσχυση του διπολισμού βλέπω και συμπίεση των μικρότερων κομμάτων. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ μας εξέπληξε με τη μαζική εισδοχή στελεχών του χώρου της Κεντροαριστεράς που συναντά συγκρατημένες αντιρρήσεις από κάποιους παλαιότερους στο κόμμα. Στη Ν. Ιωνία έγινε και εκδήλωση υποδοχής ων νέων μελών από την τοπική οργάνωση. Κρατώντας επιφυλάξεις, κάτι έμαθα για σημαντικά στελέχη του χώρου της Κεντροαριστεράς στη Ν. Ιωνία που βολιδοσκοπούνται για να προσχωρήσουν στους δύο ισχυρούς. Ίδωμεν.

Πιπεράτα σχόλια: Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ