Το «WOMANITEE» και το «FABRIC REPUBLIC» έκοψαν την πίτα τους στη Ν. Φιλαδέλφεια

Το απόγευμα της Τετάρτης (12/2) στον χώρο του Οικοτροφείου «ΙΑΣΙΣ» στη Νέα Φιλαδέλφεια, πραγματοποιήθηκε η κοινή εκδήλωση των Κέντρων Γυναικείας Επιχειρηματικότητας «Womanitee» και της υπηρεσίας «Fabric Republic», όπου κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και εγκαινιάστηκε μία σειρά κοινών δράσεων, με θέμα: «Οι γυναίκες στο επιχειρείν υποστηρίζουν τη συμβολή της βιομηχανίας της μόδας στην κυκλική οικονομία».

Ο κ. Μπαλτάς
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, το ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ», κ. Νίκος Μπαλτάς, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Το πρόγραμμα σήμερα είναι λίγο χαλαρό. Είναι η κοπή της πίτας για το «Womanitte», αλλά είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσουμε και το «Fabric Republic», όσοι δεν το ξέρετε.».

Η κ. Σαρρή-Ηλιάκη
Στη συνέχεια, το, επίσης, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ» κ. Μαρία Σαρρή-Ηλιάκη απηύθυνε με τη σειρά της έναν σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Είμαστε χαρούμενοι που είστε απόψε εδώ να γνωριστούμε και όσοι δεν γνωριζόμαστε. Το προσωπικό μας, οι φίλοι μας. Να δείτε με τι ασχολείται το «ΙΑΣΙΣ», τι έχει καταφέρει και τι θα βοηθήσετε και εσείς να συμπληρώσετε.».

Κοπή πίτας
Αμέσως μετά, ο παριστάμενος στην εκδήλωση ιερέας ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ακολούθησε η κοπή της. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι των διοργανωτών της εκδήλωσης αναφέρθηκαν στους στόχους και στις δράσεις των ομάδων τους, και ακόμη ο κ. Μπαλτάς συμπλήρωσε ορισμένα στατιστικά στοιχεία, τονίζοντας μεταξύ άλλων «τη δραστηριοποίηση τουλάχιστον 5.000 εθελοντών.».

Η κ. Κορβέση
Κατόπιν, η υπεύθυνη επικοινωνίας και διασύνδεσης μεταξύ των φορέων που συνεργάζονται με το «Fabric Republic», κ. Κάκια Κορβέση, αναφέρθηκε στις παρεχόμενες υπηρεσίες του, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Σε γενικές γραμμές, συνοπτικά θα σας πω ότι το «Fabric Republic» είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα  το οποίο διαχειρίζεται πλεονάζοντα ρουχισμό. Αρχικά, συλλέγεται ο ρουχισμός από κάδους, που έχουνε τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία στην Αττική. Παράλληλα, υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες συλλογής ρουχισμού. Και διάφορες εταιρείες υποστηρίζουν το έργο συλλέγοντας και παραδίδοντας ρουχισμό.», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Ακολουθεί μία διαδικασία διαχείρισης του ρουχισμού, στο οποίο αρχικά υπάρχει μια διαλογή. Ξεχωρίζουμε αυτά που είναι σε καλή κατάσταση με εκείνα που δεν είναι. Αυτά που είναι σε καλή κατάσταση πλένονται, απολυμαίνονται, συσκευάζονται και στη συνέχεια κατόπιν συνεννόησης με την Κοινωνική Υπηρεσία του εκάστοτε φορέα παρέχονται σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Ως τώρα έχουμε ένα δίκτυο 61 υπηρεσιών, που εξυπηρετούμε πρόσφυγες, άστεγους, φυλακισμένους, άτομα που είναι στο πλαίσιο του κοινωνικού αποκλεισμού. Και στη συνέχεια, τα ρούχα που δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση καταλήγουνε στην ανακύκλωση.».

Επίσης, η κ. Κορβέση τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συλλεχθεί παραπάνω από 120 τόνοι ρουχισμού, τα οποία έχουνε δοθεί σε παραπάνω από 120.000 ανθρώπους. 30 τόνοι έχουνε καταλήξει σε ανακύκλωση.» και ακόμη διευκρίνισε πως: «Μέσω όλης αυτής της διαδικασίας αρχικά προσφέρουμε ρουχισμό σε ευάλωτες πληθυσμιακά ομάδες, υποστηρίζουμε την προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζουμε την κυκλική οικονομία και λειτουργούμε, τέλος πάντως, σαν μία αλυσίδα, όλοι μαζί, γι’ αυτόν τον σκοπό.».

Ομιλίες
Ακολούθησαν σύντομες ενημερωτικές ομιλίες και από άλλους συνεργάτες της ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ», με τις οποίες ολοκληρώθηκε η πολύπτυχη αυτή εκδήλωση.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ