Χορωδιακή πανδαισία από τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας Αττικής και το Πρότυπο Ωδείο Ανατολικής Αττικής, συνδιοργάνωσαν μια διαπολιτισμική χορωδιακή πανδαισία με τη συμμετοχή της παγκοσμίου φήμης «Bella Voce» Young Womens Choir της Μινεσότα των Η.Π.Α., τη Μεικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών και την Παιδική Χορωδία και το Χορωδιακό Σύνολο Ενηλίκων του Πρότυπου Ωδείου Ανατολικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (20/6) το βράδυ, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, στη Νέα Ιωνία.


Ο κ. ΝΟΥΒΕΛΟΓΛΟΥ
Προλογίζοντας την υπέροχη αυτή εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Γιώργος Νουβέλογλου, ανέφερε πως: «Ως εκπρόσωπος του συλλόγου Αλαγιωτών σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρη Σαπουντζάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την παραχώρηση της αίθουσας και τη φιλοξενία μας στον ιστορικό αυτόν χώρο. Ο άνθρωπος, από την εμβρυική του περίοδο αναζητά μα και βάλλεται από ήχους και μουσικές με την ανάλογη επίδρασή τους στον ψυχισμό του. Είναι τέτοια η σχέση του ανθρώπου με τη μουσική, που από την εποχή των σπηλαίων επιζητά ήχους, εφεύρει μουσικά όργανα με το πέρασμα του χρόνου, τα οποία και εξελίσσει. Όλοι μας θεωρώ ότι έχουμε συνδέσει στη ζωή μας μουσικές και τραγούδια ανάλογα με τις στιγμές και την ψυχολογία μας στη ζωή. Στη γέννηση, στον γάμο, στη χαρά, στη δουλειά, στη λύπη, σε αγαπημένους σταθμούς της ζωής, σε αγαπημένα μέρη και πρόσωπα. Η χώρα μας είναι πολύ σπουδαία σε μουσική και χορούς. Κάθε τόπος έχει το δικό του χρώμα και ήχο, χορό και τραγούδι. Και αυτό μας καθιστά πρώτους σε όλον τον κόσμο, αρκεί να το αγαπάμε όλοι εμείς, αλλά και οι νεότεροί μας. Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982, με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου υπουργού Πολιτισμού, Ζακ Λαγκ, υπό την αιγίδα του Δήμου των Παρισίων. Η γιορτή της μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Και η Αθήνα, η πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται την 21η Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης. Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών και το Πρότυπο Ωδείο Ανατολικής Αττικής τιμούν αυτή την ημέρα με την υποδοχή της Χορωδίας «Bella Voce», από τη Μινεσότα των Η.Π.Α., σε μία διαπολιτισμική συνάντηση χορωδιών.».

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αμέσως μετά ξεκίνησε το εντυπωσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με πρώτη να εμφανίζεται η Παιδική Χορωδία του Πρότυπου Ωδείου Ανατολικής Αττικής, ταξιδεύοντας τους θεατές στη «Λιλιπούπολη», υπό τη διεύθυνση και τη διδασκαλία της μαέστρου κ. Καίτης Τσεκούρα και τη συνοδεία στο πιάνο της κ. Θάλειας Παπαδοπούλου.

Ακολούθησαν οι πολύ καλές εμφανίσεις του Χορωδιακού Συνόλου Ενηλίκων του Πρότυπου Ωδείου Ανατολικής Αττικής, ερμηνεύοντας μικρασιάτικα τραγούδια, υπό τη διεύθυνση και τη διδασκαλία του μαέστρου κ. Δημήτρη Γκογκόση, καθώς και η Μεικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών, που κινήθηκε σε ελληνικούς ρυθμούς, υπό τη διεύθυνση και τη διδασκαλία της μαέστρου κ. Καίτης Τσεκούρα και τη συνοδεία της κ. Θάλειας Παπαδοπούλου στο πιάνο, ενώ η διαπολιτισμική συνάντηση χορωδιών ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική εμφάνιση της «Bella Voce» Young Women’s Choir της Μινεσότα των Η.Π.Α., ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων και τον ελληνικό εθνικό ύμνο, υπό τη διεύθυνση και τη διδασκαλία της μαέστρου κ. Shelly Wineemiller, και τη συνοδεία στο πιάνο της κ. Laurie Priniski, αποσπώντας το θερμότατο χειροκρότημα όλων των παρισταμένων.

ΕΠΑΙΝΟΙ
Η μουσική βραδιά ολοκληρώθηκε με την επίδοση επαίνων και από μια γκραβούρα της Αλάγιας στους μαέστρους και στις πιανίστες, καθώς και τιμητικά δώρα στα μέλη των χορωδιών.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Τέλος, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Μεντής ως εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Μιλτιάδης Καναβός, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης, καθώς και μουσικός και ερμηνευτής κ. Θεολόγος Παπανικολάου.

Παναγιώτα Σούγια

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ