Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες από τη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”

Δημιουργία Αλληλεγγύη για Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος ανά τον κόσμο σήμερα. Ημέρα με ξεχωριστή σημασία και συμβολισμό.

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου τιμούμε αφενός την Ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και αφετέρου την αφετηρία νέων στόχων στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού, για την ουσιαστική κατοχύρωση της έμπρακτης ισότητας.

Ο 21ος αιώνας πρέπει να είναι ο αιώνας περεταίρω ανάδειξης του κοινωνικού ρόλου των γυναικών που θα αποτυπώνεται με όρους ισοτιμίας, συμπληρωματικότητας, αλληλοσεβασμού και ίσων ευκαιριών. Ο αγώνας για πλήρη ισότητα πρέπει να συνεχιστεί ακατάπαυστα. Τον αγώνα αυτόν, που δεν έχει σχέση με όποια αντιπαράθεση, οφείλουμε να τον δυναμώσουμε για να αντηχήσει πιο δυνατά η γυναικεία φωνή μέσα στην κοινωνία, με ισχυρό προστατευτικό νομοθετικό πλαίσιο, ισχυρές ανεξάρτητες εποπτικές αρχές και παράλληλη εκπαίδευση όλων των ηλικιών σε όλους τους τομείς.

Για τους λόγους αυτούς η σημερινή Ημέρα αποκτά νόημα με την προϋπόθεση ότι υπηρετούμε το όραμα της πραγματικής έμφυλης ισότητας, στηρίζοντας έμπρακτα τις γυναίκες που σε όποιο μετερίζι κι αν βρεθούν, παράγουν, παλεύουν, τιμούν τις επιλογές τους και σμιλεύουν με τα χέρια τους έναν κόσμο καλύτερο, διεκδικώντας πολλαπλούς ρόλους στη ζωή.

Αδελφή, Φίλη, Σύζυγος, Εργαζόμενη, Ιερή Ελληνίδα Μάνα.

Μα πάνω απ’ όλα ΓΥΝΑΙΚΑ… το πιο όμορφο χαμόγελο της Δημιουργίας.

Χρόνια σας Πολλά Γυναίκες του Κόσμου.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ