Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Νέας Ιωνίας

Αρχή του σχολικού έτους σήμερα Τετάρτη 11/9 και πρωί – πρωί οι δρόμοι της πόλης μας απέκτησαν μια χαρούμενη κινητικότητα. Μικροί και μεγάλοι, μαθητές και μαθήτριες, οι μικρότεροι συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, άλλοι σε παρέες, με ανάμεικτα συναισθήματα, ξεκινούσαν μία ακόμη σχολική χρονιά. Η εικόνα γνωστή, άλλοι χαρούμενοι, άλλοι κατσουφιασμένοι, κάποιοι με άγχος να προλάβουν το κουδούνι, γονείς συγκινημένοι, πρωτάκια απορημένα.

Οι αυλές των σχολείων γέμισαν, ειδικά των δημοτικών, με γονείς που μαζί με τον αγώνα για την επιβίωση ξεκινούν έναν ηρωικό θα λέγαμε κύκλο καθημερινότητας που ως βάση έχει την απέραντη αγάπη του γονιού για το παιδί του και περιλαμβάνει πιεστικό ξύπνημα, βιαστικό πρωινό, τρέξιμο για την έναρξη, το πήγαινε έλα στο σχολείο για τις μικρότερες ηλικίες, διάβασμα, ξένες γλώσσες, σπορ και άντε στο τέλος της βραδιάς πάλι διάβασμα και κλείσιμο της καθημερινότητας για να αρχίσει την επαύριον ένας νέος κύκλος.

Αυτή την καθημερινότητα νιώσαμε επισκεπτόμενοι σχολεία της πόλης μας και συζητώντας με γονείς και μαθητές. Ενδεικτικά στο 1ο δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας τελέστηκε ο αγιασμός, διαβάστηκε μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ και χαιρέτησαν εκπρόσωποι των δασκάλων, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και εκπρόσωπος του Αστυνομικού τμήματος Ν. Ιωνίας. Την δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστας Κουλούρης ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, μετέφερε τους χαιρετισμούς της Δημάρχου κ. Δέσποινας Θωμαϊδου και υποσχέθηκε την υποστήριξη της δημοτικής αρχής στα θέματα που απασχολούν την Εκπαίδευση.

Αλέξης Θαλασσινός

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ