Αυξημένες οι ανάγκες για αίμα κατά την πανδημία του Covid-19

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

Αγαπητοί Αιμοδότες,

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, η πανδημία του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ πλήττει ιδιαίτερα τις Αιμοδοσίες, λόγω της ελαττωμένης προσφοράς αίματος. Η διαρκής ελάττωση των αποθεμάτων αίματος έχει άμεσο αντίκτυπο στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών μας, οι οποίες παραμένουν σταθερές. Κάθε 2 λεπτά κάποιος συμπολίτης μας χρειάζεται μετάγγιση – ασθενής με καρκίνο, θύμα τροχαίου ατυχήματος, επίτοκος γυναίκα.

Χρειαζόμαστε τους Αιμοδότες για να διασφαλίσουμε την διατήρηση του αποθέματος αίματος. Πρέπει να προλάβουμε την καθυστέρηση ή ακύρωση των εκτάκτων κι επειγόντων χειρουργείων λόγω έλλειψης αίματος. Επιπλέον πρέπει να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των χρονίως πασχόντων ασθενών μας που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) ενημερώνει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ SARS-COV-2 ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ και ΤΑ ΥΓΙΗ ΑΤΟΜΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ SARS-COV-2.

Επιπλέον η Αιμοδοσία μας σας ενημερώνει ότι

  • Ο ιατρικός έλεγχος πριν την αιμοδοσία είναι σημαντικός και γίνεται επιμελώς.
  • Η Ιατρική εξέταση και η Αιμοδότηση γίνεται με όλα τα μέτρα ασφαλών πρακτικών, από όλο το προσωπικό της Αιμοδοσίας
  • Στο χώρο που θα γίνει η Αιμοδοσία όλα τα σημεία επαφής του αιμοδότη με τον εξοπλισμό του Τμήματός μας απολυμαίνονται σχολαστικά και τακτικότατα (μετά από κάθε αιμοδότη) ή καλύπτονται από προστατευτικό κάλυμμα μιας χρήσης.
  • Η ροή στην προσέλευση αιμοδοτών θα ελέγχεται τόσο στο χώρο αναμονής όσο και στο χώρο της αιμοδότησης, ώστε ανά πάσα στιγμή να μη συγκεντρώνονται περισσότερα από 3 άτομα. Το ίδιο θα συμβαίνει και μετά την ολοκλήρωση της κάθε αιμοδότησης ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Ο Αιμοδότης θα ενημερώνεται ότι πρέπει να ειδοποιήσει την Αιμοδοσία αν εμφανίσει συμπτώματα ίωσης έως και 15 ημέρες μετά την ημερομηνία Αιμοληψίας

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΟΥΝ. ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με τη ΝΥΑ ΓΟΝΚ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: 210-3501562
Υπεύθυνη Επισκέπτρια Υγείας Τσέργα Μαρία: Τηλ 210-3501553

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ