“Αορίστου χρόνου με δικαστική απόφαση οι Συμβασιούχοι ΕΣΠΑ”, της Χρ. Παπαηλιοπούλου

Συμβασιούχοι ΕΣΠΑ: Αορίστου χρόνου με δικαστική απόφαση

Δικαίωση για τους ανθρώπους που εργάζονται με τις ειδικότητες του βρεφονηπιοκόμου, βοηθού βρεφονηπιοκόμου, τραπεζοκόμου, παιδοψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, ενώ οι συμβάσεις τους ήταν είτε συνεχόμενες είτε με μικρές διακοπές από το 2006 (1), το 2012 (7), το 2013 (1), 2015 (1), 2016 (4), 2017 (1), 2018 (3) και 2019 (1).

Πρόκειται για την απόφαση 113/2020 (δικηγόρος ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος), σύμφωνα με την οποία οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου 19 εργαζόμενων στο Nομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής (ΠΑΚΠΠΑ) του δήμου Ελευσίνας, μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο «αναγνωρίζει ότι οι συμβάσεις που συνδέουν έκαστη των εναγουσών με το εναγόμενο αποτελούν μια ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου».

Πρόκειται για μια απόφαση δίκαιη που την στήριξε το νομικό πρόσωπο του εκεί δήμου σε αντίθεση με τη Νέα Ιωνία που η κ. Θωμαϊδου άλλα έλεγε πριν τις εκλογές και άλλα έκανε μετά. Συγκεκριμένα αν και είχαμε κάνει μαζί δύο ραντεβού τόσο τον Απρίλη του 2019 και μετά αφού εκλέχτηκε τον Ιούλιο του 2019, είχε δώσει την υπόσχεση στις αντίστοιχες δικές μας συμβασιούχες του ΚΕΒΡΕΦΟ ότι θα τις στηρίξει και πριν αλέκτωρ λαλήσει την έκανε λούης.

Ξέρετε το ανέντιμο τις υπόθεσης είναι να κοροϊδεύουμε τον κόσμο και πιο πολύ εργαζόμενες που έχουν δώσει την ψυχή τους και έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μας, τα παιδιά της Νέας Ιωνίας και που έχουν ανάγκη την δουλειά τους. Θα μου πείτε κ. Θωμαϊδου γιατί δεν τα λέω στην πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ. Δεν την απαξιώνω, αλλά δεν μπορώ να μιλώ με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και που δεν θα μάθουν.

Θέλω να ενημερώσω λοιπόν τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση για τους εργαζόμενους και να σταθούν δίπλα τους στο επικείμενο δικαστήριο για να γίνουν αορίστου χρόνου. Να πω στις εργαζόμενες ότι είμαι μαζί τους και θα το παλεύουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Χριστίνα Παπαηλιοπούλου
Ενεργή ανεξάρτητη πολίτης  

Διαβάστε ακόμα: “Να μην μπουν τα παιδιά μας σε κοντέινερ”, της Χρ. Παπαηλιοπούλου

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ