Δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε λένε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας

Με επιστολή τους στην εφημερίδα μας, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας επικρίνουν τις εξαγγελίες της  Υπουργού κ. Κεραμέως και δηλώνουν ότι δεν θα πάψουν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο.

ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙ, ΔΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ

Καθόλου δεν μας εξέπληξε η εξαγγελία της υπουργού Ν. Κεραμέως η οποία είναι μια ξεκάθαρη απειλή προς τους μαθητές που διεκδικούν τα δικαιώματα τους μέσω της κατάληψης. Δυστυχώς για αυτήν ακόμη και να μας απειλήσει με μάθημα τον Δεκαπενταύγουστο εμείς δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο σχολείο. Με το να προσπαθεί να εμποδίσει τις καταλήψεις καταφέρνει να μας πεισμώνει παραπάνω.

Όσο και να προσπαθούν τα ΜΜΕ να μας λασπώσουν τον αγώνα, η πραγματικότητα που τους πονάει είναι ότι δεν αγωνιζόμαστε ενάντια στην μάσκα αλλά παλεύουμε για την καλύτερη δυνατή υγειονομική προστασία όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την κοινωνία. Είναι ανήκουστο στις μέρες μας να υπάρχουν τμήματα με παραπάνω από 15 άτομα, και να μην έχουμε τους απαραίτητους καθηγητές. Αυτό το αίτημα δεν αφορά μόνο την πανδημία αλλά και την βελτίωση της ποιότητας του μαθήματος.

Είναι ξεκάθαρη η κοροϊδία της κυβέρνησης όταν επιλέγει να δίνει δισεκατομμύρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό, κανάλια και για τον στολισμό πλατειών, για να παπαγαλίσουν τις απαράδεκτες απόψεις τους. Με αυτές τις κινήσεις κάνει ξεκάθαρο τι αποτελεί προτεραιότητα για αυτήν, που είναι τα πάντα πλην των αναγκών μας.

Μια κυβέρνηση που περνάει νομοσχέδια «νύχτα» εν μέσω πανδημίας δεν θα μας βρει απλά αμέτοχους, θα μας βρει  απέναντι της. Ο νόμος Κεραμέως φέρνει εκτός των άλλων, την τράπεζα θεμάτων, ένα μέτρο που στην πρώτη δοκιμή του απέτυχε παταγωδώς, κάμερες στις τάξεις, συνυπολογισμό των βαθμών όλων των τάξεων (Λυκείου) στο απολυτήριο, και αλλά πολλά. Όλα αυτά καταστρέφουν τον ελεύθερο μας χρόνο και διαλύουν κάθε προοπτική για ποιοτική εκπαίδευση. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Εμείς ως μαθητές απαιτούμε τα αυτονόητα,

  1. Όχι πάνω από 15 παιδιά στην τάξη
  2. Δωρεάν τεστ covid-19 για όλους τους μαθητές
  3. Να μη εφαρμοστεί τράπεζα θεμάτων
  4. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για Μέσα Υγειονομικής Προστασίας
  5. Ούτε εξ αποστάσεως εκπαίδευση με ανοιχτά σχολεία

Καλούμε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, κηδεμόνες και όλη την κοινωνία να αγωνιστεί μαζί μας για μια καλύτερη παιδεία αλλά και ζωή γενικότερα.

Μαθητές/Μαθήτριες 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας

Καλούμε όσα σχολεία συμφωνούν με το κείμενο να συνυπογράψουν.


Διαβάστε ακόμα: Έντονη παρέμβαση μαθητών κατειλημμένων σχολείων της Νέας Ιωνίας στο δημαρχείο

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ