Εκστρατεία για την πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
Στ. Καραγιώργη 2, Ηράκλειο Αττικής, 14121
2132000102-106
pressirakleio@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ελάτε να κάνουμε τον Καρκίνο του  παχέος εντέρου παρελθόν – Εκστρατεία αφιερωμένη στην πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου

Πανελλαδική Εκστρατεία των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για την πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του Δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοϊατρική συνδιοργανώνουν την Διαδημοτική Δράση Πρόληψης του Καρκίνου του παχέος εντέρου. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει ενεργά και σε αυτήν την Εκστρατεία.

Με βάση τα προληπτικά πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. οι δημότες έχουν την ευκαιρία:

1. Να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο Ανίχνευσης Αιμοσφαιρίνης Κοπράνων, αν είναι 50 έως 75 ετών, στα συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα με τιμή έως 3€. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να απευθυνθούν στο διαγνωστικό κέντρο Βιοϊατρικής που τους εξυπηρετεί περισσότερο και να δηλώσουν ότι θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου. 

2. Να εγγραφούν στο λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου για να ενημερώνονται εγκαίρως για την επανεξέταση τους.

3. Να λάβουν ηλεκτρονικά το ενημερωτικό υλικό δημιουργώντας προφίλ στο  λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. 

4. Ένας αριθμός πολιτών (έως 10% του συνόλου των παραπεμπομένων) ανασφάλιστων και απόρων, που έχουν λάβει ειδικό παραπεμπτικό μέσω του Δήμου ότι ανήκουν  στις ευπαθείς ομάδες, θα εξυπηρετείται δωρεάν. Για να λάβουν το παραπεμπτικό οι κάτοικοι του Ηρακλείου μπορούν να τηλεφωνούν εργάσιμες ημέρες και ώρες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στο 2102716636.

Τα διαγνωστικά κέντρα Βιοϊατρικής στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής είναι:

  • Μελίνας Μερκούρη 34, τηλ. 2102836208
  • Λ . Αμαρουσίου 14, τηλ. 2146878880

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ