Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε.: Πρόγραμμα δράσεων Φεβρουαρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΗΝOΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Αγαπητά μας μέλη και δημότες των δήμων ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Σας ενημερώνουμε για τις δωρεάν εβδομαδιαίες δράσεις μας και σας  προτρέπουμε να κλείσετε τα ραντεβού σας για να κάνετε όλες τις προληπτικές εξετάσεις, να δεχτείτε ιατρικές συμβουλές, διατροφικές και ψυχολογική υποστήριξη, προκειμένου να διαφυλάξετε το μέγιστο αγαθό της σωματικής και ψυχικής σας υγείας.

Μαζί μας οι εθελοντές μας στηρίζουν την Γραμματειακή και Οργανωτική δομή μας για να διευκολύνουν σε καθημερινή βάση τις ανωτέρω δράσεις και τα τηλεφωνικά ραντεβού, στηρίζοντας όλο το πρόγραμμα.

Δέχονται με ραντεβού.

ΤEST PAP: Ιατρικές οδηγίες  
Μπακαλιάνου Κωνσταντίνα Διευθυντής Ε.Σ.Υ Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών ημέρα Δευτέρα και ώρα10.00 – και εναλλακτικά 13.00 -15.00.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος οι γνωστοί σας Δερματολόγοι – Αφροδισιολόγοι:
α. Γεωργοπούλου Αικατερίνη Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00.
β. Μανιατοπούλου Ελένη Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00.

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ:
Σπανού Ευαγγελία, Eπιστημονικός Συνεργάτης στη κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας του ΓΝΑ «Λαϊκό».
Παθήσεις πεπτικού, ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος, πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων κακοηθειών. Θεραπευτική, διατροφική προσαρμογή. Δέχεται ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30-14.30.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ:
Κωσταντινίδου Μαρία, Τμήμα Διατροφής, Γ.Ν. Ν. Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο» – Πατησίων. Διατροφική και συμβουλευτική υποστήριξη. Δέχεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00-19.30.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
α) Καραματσούκη Μαριλένα – Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, δέχεται σε συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00  -15.00 .
β) Βενιού Εφη σύμβουλος ψυχικής υγείας, δέχεται Σάββατο και ώρα 12 .30- 15.00 ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειας τους.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ:
Κουζανίδης Νικόλαος Ιατρός Χειρουργός – Εντατικολόγος. Εκτίμηση και καθαρισμός κατακλίσεων άτονων ελκών και εγκαυμάτων. Επίσης παρέχονται δωρεάν συμπληρωματικές άλλες παρεμβάσεις (π.χ διεντερικής σίτισης, γαστροστομίες, τραχειοτομίες και οποιαδήποτε άλλη χειρουργική συμβουλή με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, προ τουλάχιστον 3 ημερών.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Οι ασθενείς που  αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού τους δέχεται ιατρός αλγολόγος αναισθησιολόγος,  προκειμένου να τους ενημερώνει τους συμβουλεύει και τους κατευθύνει σε όποια δομή ΠΕΔΥ – ΕΣΥ υπάρχει δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης τους.
Υπεύθυνη η κυρία Εύη Αλεξοπούλου βραχνού Δ/ντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος -ιατρείου θεραπείας πόνου & Παρηγορικής φροντίδας Αντικαρκινικού -ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας».

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ.ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Απευθύνουμε έκληση στους αιμοδότες να ενισχύσουν ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ που ιδρύσαμε στο Γ.Ν ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» διότι παρουσιάζονται κατά διαστήματα αιφνίδιες έκτακτες ανάγκες. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται στην Αιμοδοσία του ανωτέρου Νοσοκομείου ή σε όποιο Νοσοκομείο εξυπηρετούνται και να δίνουν αίμα για την Τράπεζα αίματος του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α Ε. Διαχειριστής της τράπεζας αίματος το μέλος και ειδικός συνεργάτης μας κύριος Γιάννης Οικονομίδης.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ:

  1. 4 Φεβρουαρίου παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου ομιλία – συνέντευξη για το θέμα της Προέδρου του παραρτήματος  στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηρακλείου Αττικής 94fm
  2. 5-6 Φεβρουαρίου ομιλία της κυρίας Μοσχούλα Μπέστα Αντιπροέδρου και συμβούλου προσωπικής ανάπτυξης καθώς και του κυρίου Γιάννη Φέρρα ψυχολόγου στο 2ο και 3ο ΚΑΠΗ του Δήμου Μεταμόρφωσης ώρα 5μμ με θέμα Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ σε συνεργασία με Δήμο Μεταμόρφωσης Διεύθυνση Κοινωνικής πολιτικής προαγωγής και προάσπισης της Δημόσιας υγείας.
  3. 8 Φεβρουαρίου ώρα 8 μμ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής προαγωγής και προάσπισης της Δημόσιας υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης θα Παρουσιάσουν ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ το έργο Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ του Αντωνίου Μάτεση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης Λητούς και Κύμης. Οι προσερχόμενοι προαιρετικά προσφέρουν τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου
  4. 12 Φεβρουαρίου Σπιρομέτρηση σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Διεύθυνση Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας από 9-13.00 στα δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Στέλιου Καραγιώργη και Μαρίνου Αντύπα
  5. 16 Φεβρουαρίου εκδήλωση για εγγραφή νέων δοτών μυελού των οστών και παράλληλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης Λητούς και Κύμης από 12.00 έως 19.00 σε συνεργασία με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και την διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεταμόρφωσης Τμήμα Προαγωγής και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.
  6. 18 Φεβρουαρίου ομιλία της κυρίας Μοσχούλας Μπέστα Αντιπροέδρου του Παραρτήματος και συμβούλου προσωπικής Ανάπτυξης στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου.
  7. 19 Φεβρουαρίου στο ΠΠΙΕΔ στην Νέα Φιλαδέλφεια σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο  τεχνιτών Ασφαλείας Ελλάδος (ΣΤΑΕ) και την Διεύθυνση Κοινωνικής πολιτικής Τμήμα προαγωγής Δημόσιας  Υγείας εσπερίδα με θέμα Η ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Λεπτομέρειες για τις ανωτέρω δράσεις θα δημοσιευτούν στην σελίδα μας και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:
Παρακαλούμε στην περίπτωση κατά την οποίαν θα υπάρξει οποιαδήποτε ακύρωση εκ μέρους σας να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα γραφεία μας για την εξυπηρέτηση άλλων συμπολιτών μας. Όλες οι ανωτέρω δράσεις προληπτικών εξετάσεων, ψυχολογικής υποστήριξης, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται κατά προτεραιότητα στα μέλη μας, στους άπορους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενείς κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των Δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 2130337798 από τις 10.00- 2.00 ώρες λειτουργίας των γραφείων μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here