Εντάξει παιδιά το παραξηλώσαμε, δημοτικό συμβούλιο είναι αυτό; μας τιμά ως πόλη;

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Εντάξει παιδιά το παραξηλώσαμε, δημοτικό συμβούλιο είναι αυτό; μας τιμά ως πόλη; Που είναι τα ενδιαφέροντα θέματα, ο πολιτισμένος διάλογος, οι γρήγορες αποφάσεις; Πολύ μπλα-μπλα, κόντρες, ξενύχτια και από αποτέλεσμα βράστα-άστα. Ποιος φταίει; Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας και από εδώ και πέρα ας πάρουν όλοι θέση γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Λοιπόν ας το ξεκαθαρίσουμε. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πριν 1 μήνα να ορίσει μια διαπαραταξιακή επιτροπή με σκοπό να δει τι κονδύλια μπορεί να διαθέσει ο δήμος και τι μέτρα μπορεί να πάρει για τις πληγείσες επιχειρήσεις της πόλης και γενικώς για τους συμπολίτες μας που ο κορωνοϊός δημιούργησε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Ο Υπεύθυνος της Επιτροπής Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χατζησαββίδης διαμαρτυρήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι οι Υπηρεσίες του δήμου αργούν να του δώσουν στοιχεία, ώστε η Επιτροπή να λάβει αποφάσεις. Επίσης η «Λαϊκή συσπείρωση» και η «εκτός σχεδίου» αρνήθηκαν να συμμετάσχουν κρίνοντας ότι η Επιτροπή δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Λοιπόν τα πολλά λόγια είναι φτώχια, αν δεν υπάρχει προσωπικό στο δήμο να αναλάβει εξωτερικός συνεργάτης να μετρήσει τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου. Να οριστεί χρονοδιάγραμμα επαφών της Επιτροπής με τοπικούς φορείς, επαγγελματίες και πολίτες για να μελετηθούν άμεσα οι ανάγκες. Παράλληλα οι δημοτικές παρατάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Επιτροπή και να συμμετάσχουν όλες ισότιμα, ώστε εντός Ιουνίου να αποφασιστούν τα μέτρα που θα λάβει ο δήμος. Ικανά μέλη έχει η διαπαραταξιακή, ας το τρέξουν το θέμα.

Με σημαντική ανταπόκριση συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης των Ιωνιωτών για τη δυνατότητα να γίνουν συνδρομητές στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr. Ήδη 3 δημοτικές παρατάξεις δημοσιοποίησαν ανακοίνωση υποστήριξης της εφημερίδας μας και άλλη μία επικοινώνησε τηλεφωνικά, ενώ ετοιμάζει σχετική ανακοίνωση. Μαζί μας επικοινωνούν ή μας επισκέπτονται δημοτικοί σύμβουλοι και συμπολίτες που δηλώνουν έμπρακτα την υποστήριξή τους. Παράλληλα όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς που έχουμε μέχρι στιγμής συζητήσει αποφάσισαν μέσω των διοικητικών τους συμβουλίων θετικά. Η θέσπιση συνδρομητών στην εφημερίδα μας  θα δυναμώσει τις προσπάθειές μας για καλύτερη τοπική καθημερινή ενημέρωση, χωρίς τις συνηθισμένες δεσμεύσεις. Εδώ λοιπόν κρίνονται όλοι κατά πόσο επιθυμούν η Ν. Ιωνία να διαθέτει μια ισχυρή δημοσιογραφική φωνή με πλουραλιστική ενημέρωση και προτάσεις.

Αναστάτωσε ο κ. Χαρδαλιάς το δημ. συμβούλιο με την διφορούμενη δήλωσή του για αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη Ν.Ιωνία. Χαμός έγινε στη σχετική συζήτηση αφού δεν καταλάβαμε τι ακριβώς συζητήθηκε με τη δήμαρχο, αν τα μάσησε, αν τα πήρε πίσω, πάντως τα τηλέφωνα της εφημερίδας μας έσπασαν από διαμαρτυρίες επαγγελματιών που έκριναν και δικαίως ότι τέτοιες δηλώσεις βλάπτουν την τοπική αγορά και αποτρέπουν τον επισκέπτη της πόλης. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής πέταξε την κοτσάνα του ότι παιδιά από τη Ν.Ιωνία μαζεύονται στην πλ. Αγ.Παρασκευής για χρήση ναρκωτικών. Μήπως κ. δήμαρχε ζητήσατε ταυτότητα; Κι αν κάποια παιδιά, μεταξύ εκατοντάδων άλλων, είναι από τη Ν.Ιωνία τι ωφελεί μια τέτοια αναφορά που εκθέτει μια ολόκληρη πόλη;

Ξεκίνησαν τα σχολεία της πόλης αλλά μαθητές γιοκ, για την ακρίβεια μικρή η συμμετοχή. Τα προβλήματα για τον Σεπτέμβριο πολλά και γίνονται  φιλότιμες προσπάθειες. Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αλατσίδου ας πάρει πρωτοβουλία να καλέσει σύσκεψη με την Δημοτική επιτροπή Παιδείας, τις Σχολικές επιτροπές, τους Σύλλογοι γονέων και Εκπαιδευτικών και καλούς εκπαιδευτικούς – δημοτικούς συμβούλους που διαθέτει η Αντιπολίτευση. Προσχολική αγωγή, εύρεση κτιρίων για νηπιαγωγεία, συντηρήσεις, καθαριότητα και τόσα άλλα μπορούν να συζητηθούν. Να βάλουν όλοι ένα χεράκι γιατί το φθινόπωρο πλησιάζει.

Και μια που μιλάμε για σχολεία όλη η Εκπαιδευτική κοινότητα και οι σύλλογοι γονέων τάσσονται ενάντια στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, στις κάμερες μέσα στην τάξη. Δεν νομίζουμε ότι θέλει πολλή φαντασία  ότι όταν παρακολουθούνται ευαίσθητες ηλικίες αποκλείεται να συμπεριφέρονται φυσιολογικά και ο εκπαιδευτικός δεν θα μπορεί να αισθάνεται άνετος στο έργο του. Χώρια που νομιμοποιείται περισσότερο ο big brother στη ζωή μας.

Έχω δηλώσει ότι υποστηρίζω τα μαγαζιά καφεστίασης της πόλης μας που με τον κορωνοϊό επλήγησαν σε υπέρμετρο βαθμό με δραματική μείωση του τζίρου τους και κίνδυνο απολύσεων. Βάσει οδηγιών της Πολιτείας προτρέπονται οι δημοτικές αρχές να τους δώσουν παραπάνω τετραγωνικά γιατί τα τραπέζια πρέπει να τηρούν αποστάσεις. Το θέμα συζητήθηκε στο δημ. συμβούλιο και οι παρατάξεις ήταν θετικές αρκεί η επέκταση να γίνει με κανόνες για να μην καταστρατηγηθεί το δικαίωμα των πολιτών στους ελεύθερους χώρους και έτσι πρέπει να γίνει. Η διαδικασία που ανακοινώθηκε από τον δήμο είναι να ενημερώσει κάθε μαγαζί τον δήμο για τα πόσα τετραγωνικά επιπλέον θέλει. Κι εγώ ρωτώ, μετά δεν θα χρειαστεί  αυτοψία, μετρήσεις, κλπ. από τη δημοτική Αστυνομία; Και πόσο χρόνο θα πάρει αυτή η διαδικασία και τι θα γίνει μέχρι τότε; Η έλλειψη κανονιστικών μελετών για τις πλατείες και τους πεζόδρομους που τόσα χρόνια αιωρείται τώρα την βρίσκουμε μπροστά μας.

Πήξαμε στην καραντίνα και οι Ιωνιώτες ξεχύθηκαν σε δρόμους και πλατείες και τα καφέ γέμισαν και πάλι. Ακούσαμε τις φωνές των παιδιών και άλλαξε η διάθεσή μας. Οι μάσκες έγιναν το απαραίτητο αξεσουάρ και πολλοί τις φοράνε παντού και όλη τη μέρα ακόμα κι όταν είναι μόνοι τους χωρίς να ξέρουν πόσο επικίνδυνο και ανώφελο είναι. Προσωπική μου γνώμη τα μέτρα δεν πολυτηρούνται, οι αποστάσεις πάνε περίπατο κι ο ιός φαίνεται ότι πήγε διακοπές.

Καλόπιστη κριτική δέχθηκα από συμπολίτες για το άρθρο μου «Κραυγή αγωνίας για τη Ν. Ιωνία – 3 «ουτοπικές» προτάσεις για αλλαγή πορείας». Κάποιοι μου είπαν ότι οι προτάσεις μου δεν είναι ουτοπικές, αλλά αναγκαίες και κάποιες στο ίδιο πνεύμα έχουν γίνει στο παρελθόν. Άλλοι μου είπαν ότι «δεν βλέπεις τη συμπεριφορά της Δημάρχου που συνεχίζει να προκαλεί την Αντιπολίτευση και να τινάζει τα δημ. συμβούλια στον αέρα» και το κερασάκι από κάποιους άλλους «μα δεν βλέπεις ότι η Αντιπολίτευση δεν έχει χωνέψει την ήττα της, διαρκώς εμποδίζει τη δήμαρχο στο έργο της και δεν βοηθάει»; Απαντώ σε όλους, το να πραγματοποιηθούν οι προτάσεις μου είναι θέμα πολιτικής βούλησης πρωτίστως της δημοτικής αρχής, αλλά και της Αντιπολίτευσης που θα πρέπει να συμφωνήσει, δεν είναι ουτοπικό ούτε δύσκολο. Το άρθρο μου, όπως γράφω, δεν έχει σκοπό να μοιράσει ευθύνες για την άσχημη πολιτική κατάσταση στην πόλη μας. Τι θέλετε να τα χώνω ή να βρεθεί λύση μπας και πάρει τα πάνω της η πόλη; Να οξύνω το συγκρουσιακό κλίμα ικανοποιώντας κάποια πλευρά ή να προκαλέσω διάλογο πάνω στα οξυμένα προβλήματα της πόλης, ώστε να βρούμε λύσεις; Ικανοποίηση του θυμικού ή της λογικής; Διαλέγετε και παίρνετε.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ