H ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας για την Οικονομική Επιτροπή

ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η δημοτική αρχή, δια του αντιδημάρχου της των οικονομικών κ. Χατζησαββίδη ξαναχτύπησε για ακόμη μία φορά δείχνοντας το πραγματικό αυταρχικό και αντιδημοκρατικό της πρόσωπο.

Μετά τη δίωξη εργαζόμενου που δεν είναι της αρεσκείας της, την άρνησή της να καταδικάσει σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου τη βάρβαρη επίθεση της Κυβέρνησης που δέχτηκαν οι διαδηλωτές του πολυτεχνείου, και άλλα παρόμοια δείγματα αντιδημοκρατικής και αυταρχικής συμπεριφοράς σειρά αυτή τη φορά πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Π. Τσουκαλάς.

Στη συνεδρίαση – με τηλεδιάσκεψη – της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 24/11 με θέμα τα ΜΑΠ που μας αφορά άμεσα, στη συζήτηση για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να ματαιωθεί ο Διαγωνισμός 2019-2020 και να δοθούν τα ΜΑΠ σε χρήμα, πρόταση που ως γνωστόν υποστήριζαν οι παρατάξεις ΑΣΚ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ.

Ο κ. Χατζησαββίδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής, με μία αυθαίρετη και φασιστικού ύφους και ήθους απόφαση, απέκλεισε παράνομα και καταχρηστικά από τη συνεδρίαση της Ο.Ε το Δημοτικό Σύμβουλο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Παναγιώτη Τσουκαλά, γιατί απάντησε σε έντονο τόνο στα ψεύδη που εκτόξευε ο πρόεδρος του σωματείου μας.

Σε μια επίδειξη αυταρχισμού πρόσταξε κυριολεκτικά, τον υπάλληλο χειριστή της τηλεδιάσκεψης, όχι απλά να κλείσει το μικρόφωνο, αλλά και χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα Να τον αποκλείσει κλείνοντάς του τη σύνδεση και αφαιρώντας του το δικαίωμα να ψηφίσει όλα τα υπόλοιπα θέματα, με σκοπό να συγκαλύψει τον εαυτό του και τονκολλητό και συνεργάτη του Δ/ντή της διεύθυνσης Οικονομικών και Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου!!! από τις ευθύνες τους για την μη ολοκλήρωση τηςπρομήθειας των ΜΑΠ 2017-2018 μέχρι το καλοκαίρι του 2020 όπως δεσμεύτηκαν και είναι άγνωστο, όχι απλά το πότε θα δοθούν, αλλά και αν τελικά θα δοθούν. (Να θυμίσουμε ότι στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 20 Φλεβάρη 2020 αντί να πάρουν όλα τα μέτρα απέναντι στον προμηθευτή να παραδώσει τα σωστά είδη, αποφάσισαν την έκπτωσή του και δεσμεύτηκαν στους εργαζόμενους που παρακολουθούσαν ότι είναι υπόθεση 2 -3 μηνών ακόμη να πάρουν οι εργαζόμενοι τα σωστά ΜΑΠ από άλλους προμηθευτές εφαρμόζοντας τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.)

Συνάδελφοι δεν ήθελαν, δεν θέλουν και δεν πρόκειται να μας δώσουν ΜΑΠ.

Γι’ αυτό και χρησιμοποιούν τη τρομοκρατία και τον αυταρχισμό όταν με επιχειρήματα αποκαλύπτουμε τα σχέδια και την πολιτική που υπηρετούν. Όλοι θυμάστε και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τι αγώνες έγιναν μέχρι να προκηρυχθεί ο Διαγωνισμός για τα ΜΑΠ 2017-2028 και τα όσα ακολούθησαν. Αυτοί που μας στήριξαν έμπρακτα και στάθηκαν ειλικρινά δίπλα μας σε όλη του την πορεία αυτού του αγώνα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα ήταν η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Στη κατεύθυνση να καταργηθεί η Χορήγηση ΜΑΠ κινείται και ο νόμος που ψήφισε η Κυβέρνηση. Από τη μία μεριά καταργεί την υποχρέωση να δίνονται υποχρεωτικά τα ΜΑΠ κάθε χρόνο και από την άλλη ανοίγει φαρδιά πλατιά της πόρτες να μην τα ξαναπάρουμε δίνοντας τα αν και όποτε θέλει σε χρήμα και με 18μηνες δόσεις αν χρειαστεί.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Αποδοχή των εργαζομένων να πάρουν τα ΜΑΠ σε χρήμα σημαίνει:

Απαλλαγή των ευθυνών του εργοδότη όταν προκαλούνται εργατικά ατυχήματα. Σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται μόνιμα αντιμέτωποι με την κατηγορία της Ατομικής ευθύνης, ότι κινδυνεύουν ακόμη σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων να κατηγορηθούν ότι ευθύνονται γιατί τα προκάλεσαν οι ίδιοι.

Αντίθετα απόρριψη σημαίνει ότι υπερασπιζόμαστε την υγεία μας, τη ζωή μας, την οικογένειά μας, τα δικαιώματά μας. Τα αργύρια που μας προσφέρουν για να μας εξαγοράσουν δεν πρόκειται να αλλάξουν τη ζωή μας ούτε κατά ένα χιλιοστό αντίθετα είναι βέβαιο ότι θα την κάνουν ακόμη χειρότερη.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΏΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

27/11/2020

Διαβάστε ακόμα: Σκληρή επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας κατά Χατζησαββίδη

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ