Η “Δημιουργία Αλληλεγγύη” για τη θερινή, δημιουργική απασχόληση των παιδιών

Παναγιώτης Μανούρης, Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη

Νέα Ιωνία 18 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο γκάφα της Δημοτικής Αρχής Νέας Ιωνίας με τη θερινή δημιουργική απασχόληση παιδιών  

Νέα γκάφα της Δημοτικής Αρχής Νέας Ιωνίας με την απόφαση για έναρξη της θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, πριν καν λήξει το τρέχον εκπαιδευτικό έτος και τα αυστηρά πρωτόκολλα εισόδου που ισχύουν στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος η πρώτη περίοδος της απασχόλησης παιδιών ξεκινά στις 29 Ιουνίου ενώ το σχολικό έτος και τα αυστηρά πρωτόκολλα εισόδου λήγουν στις 30 Ιουνίου. 

Διευθυντές σχολείων επικοινώνησαν ήδη με τις Σχολικές Επιτροπές και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, δεδομένου ότι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί από το Υπουργείο λόγω της πανδημίας, προβλέπουν ρητά απαγόρευση εισόδου μέχρι 30 Ιουνίου σε όσους δεν φοιτούν ή δεν διδάσκουν στα σχολικά συγκροτήματα. 

Οι Διευθυντές των 6 Σχολείων της πόλης, που θα μετατραπούν σε κέντρα θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, με έγγραφό τους προτείνουν έναρξη της δημιουργικής απασχόλησης από τον Ιούλιο και αφού οι ίδιοι αποχωρήσουν από τα σχολεία. Επισημαίνουν μάλιστα ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο σε όποιον δεν ανήκει στο προσωπικό του σχολείου στις 29 και 30 Ιουνίου. 

Στο μεταξύ, ο Δήμος δέχεται ηλεκτρονικές αιτήσεις για το πρόγραμμα και σχεδιάζει περιόδους απασχόλησης παιδιών, χωρίς καν να έχει λάβει υπόψη του αυτές τις παραμέτρους.

Επιπλέον ανακοίνωσε λειτουργία τμημάτων 15 παιδιών ενώ στις περισσότερες αίθουσες με βάση τους ισχύοντες κανόνες απόστασης δεν χωρούν περισσότερα από 7-8.  

Τόσο δύσκολο άραγε είναι για τη Δημοτική Αρχή να προγραμματίζει σωστά και να συνεννοείται έγκαιρα με τους Διευθυντές των Σχολείων για τέτοια θέματα;

Δεν κατανοεί πως αυτές οι επιπολαιότητες και η προχειρότητα στους σχεδιασμούς ταλαιπωρούν γονείς και παιδιά και φέρνουν σε δύσκολη θέση εκπαιδευτικούς.

Για την Παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Ο Επικεφαλής
Παναγιώτης Μανούρης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Χριστοδούλου Βασίλειος, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Τσιακαλάκης Γεώργιος, Αγγελακοπούλου Αναστασία – Ελένη, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία – Ελισάβετ.

Διαβάστε ακόμα:

Δημιουργία Αλληλεγγύη: Κόβεται το επίδομα βαριάς & Ανθυγιεινής Εργασίας

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ