Καταγγελία αντιστασιακών για τις επεμβάσεις στο μνημείο του μπλόκου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ

Το παράρτημα Νέας Ιωνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδα (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), καταγγέλλει την προσβολή και αλλοίωση του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας από τη δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας.

Η δημοτική αρχή με τις ενέργειες αυτές δείχνει στο λαό της περιοχής ότι καθόλου τυχαίες δεν είναι οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις που εξαπολύει κατά καιρούς κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Η θυσία των 22 παλικαριών του Μπλόκου της Καλογρέζας που εκτελέστηκαν το Μάρτη του ’44 από τους χιτλερικούς Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, δε σβήνει και παραμένει χαραγμένη στις συνειδήσεις της νέας γενιάς.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή, που για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει καν τοποθετηθεί για το θέμα, να δώσει άμεσα απαντήσεις.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση του χώρου του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας!

Ταυτόχρονα, μπροστά στην ανακοίνωση της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, των σύγχρονων δηλαδή απογόνων των Ναζί, καλούμε το λαό της Νέας Ιωνίας να συμμετάσχει στη συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο με προσυγκέντρωση στις 10 π. μ. στο Μετρό Αμπελοκήπων.

Καλούμε  κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού, να γκρεμίσουμε την αδικία! Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ο εργαζόμενος λαός θα βροντοφωνάξει τη δική του απόφαση:

Οι ναζί στη φυλακή!

Εκ μέρους του ΔΣ του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Γκένα Ε.

Διαβάστε ακόμα: Αλήθειες και ψέματα για τα ξεριζωμένα δενδράκια του Μνημείου του «Μπλόκου της Καλογρέζας»

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ