Μαθητές-τριες 3ου γυμνασίου Νέας Ιωνίας: Θέλουμε ένα σχολείο που θα μας εμπνέει

Μετά την επιστολή των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας στην εφημερίδα μας, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα πάψουν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο, το 15μελές του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές εν μέσω κορωνοϊού και ζητά ένα σχολείο που να αποτελεί πηγή έμπνευσης ενώ ταυτόχρονα θα είναι και υγειονομικά ασφαλές.

Διαβάστε την επιστολή που μας έστειλαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας

15μελές 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

 • Οι λευκοί πίνακες μαρκαδόρου που διαθέτουμε είναι αγορασμένοι με χρήματα που συγκεντρώνουμε από τις εκδηλώσεις μας, δηλαδή από χρήματα που βγαίνουν από τον προϋπολογισμό της κάθε οικογένειας. Παρόλα αυτά, οι μισές αίθουσες εξακολουθούν να έχουν παλιούς πίνακες κιμωλίας που γυαλίζουν, εμποδίζοντας έτσι μεγάλο μέρος των μαθητών να αντιγράψουν από αυτόν. Το πρόβλημα δεν αποκαθίσταται ούτε όταν κάθε τόσο βάφονται εθελοντικά από τους γονείς. Η άμεση αντικατάστασή τους είναι επιτακτική.
 • Είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί υπόστεγο (ίσως στην ταράτσα του 1ου ορόφου, που παραμένει ανεκμετάλλευτος χώρος), ώστε να προφυλασσόμαστε από την βροχή, κατά τα διαλείμματα, ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο του κορωνοϊού. Να τονίσουμε ότι κατά τα προηγούμενα έτη οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου συνωστίζονταν στον χώρο υποδοχής του σχολείου που είναι ο μόνος προστατευμένος χώρος. Όμως τώρα πια οι συνθήκες δεν επιτρέπουν συγχρωτισμό!
 • Το σχολείο μας χρειάζεται  περιποίηση διότι κτιριακά έχει εμφανείς ελλείψεις (σε πολλά σημεία φαίνονται ακόμα και τα σίδερα) και δεν μας καλύπτουν εργασίες  απλού και πρόχειρου βαψίματος χωρίς ίχνος καλαισθησίας.

Για την περίοδο του κορωνοϊού:

Το σχολείο μας έχει άμεση ανάγκη από εξοπλισμό, απαραίτητο για την περίοδο του κορωνοϊού, τόσο σε άψυχο όσο και σε έμψυχο υλικό.

 • Είναι αναγκαίο να είμαστε επαρκείς ως προς τα υγειονομικά υλικά (θερμόμετρα, μάσκες, αντισηπτικά, γάντια)
 • Ζητάμε την τακτική διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού για τους καθηγητές και το υπόλοιπο σχολικό προσωπικό για να εξασφαλίσουμε την πιθανή διασπορά του ιού στο σχολείο, καθώς και τακτικές απολυμάνσεις ανεξαρτήτως ύπαρξης κρουσμάτων.
 • Είναι θέμα ζωής πλέον τα ολιγομελή τμήματα με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στη χώρα μας.
 • Είναι απαραίτητη η παρουσία σχολικού νοσηλευτή και σχολικού ψυχολόγου.

Αυτήν την περίοδο τα πιο σημαντικά αιτήματά μας ως 15μελές που εκπροσωπεί τους μαθητές είναι η κατάργηση της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης ως μέτρο καταστολής του αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, όσο και στην στοχοποίηση των διοργανωτών της κατάληψης.

Αν τυχόν κλείσουν τα σχολεία λόγω κορωνοϊού και αναγκαστούμε να πραγματοποιήσουμε μαθήματα μέσω διαδικτύου, ζητάμε υλικοτεχνική υποδομή για κάθε μαθητή και κάθε εκπαιδευτικό, για ένα αξιοπρεπές μάθημα. Έτσι ώστε ΟΛΟΙ  οι μαθητές να έχουν πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Φυσικά θεωρούμε δεδομένο ότι ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα έπρεπε ούτε ή άλλως να αποτελεί μέρος της καθημερινής μας εκπαίδευσης, συμπληρώνοντας έτσι τα σχολικά συγγράμματα πολλά τα οποία δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και δεκαετίες.

Πιο συγκεκριμένα:

 1. Λιγοστοί οι υπολογιστές που χρησιμοποιούμε είναι παλιοί και μεταχειρισμένοι, αγορασμένοι  από τα χριστουγεννιάτικα παζάρια που διοργανώνουμε και από δωρεές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
 2. Δεν έχουμε ούτε μία κάμερα, ούτε και μικρόφωνα.

ΤΕΛΟΣ

 • Έχετε αναρωτηθεί αν το μόνο μέσω που διαθέτουν πολλά παιδιά είναι ένα κινητό και αυτό χωρίς πολλές δυνατότητες;
 • Έχετε αναρωτηθεί εάν πολλές οικογένειες διαθέτουν έναν υπολογιστή, αν όχι κανέναν, για πολλά μέλη της οικογένειας που αναγκάζονται να τον χρησιμοποιούν ταυτόχρονα;

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here