Με συνθήματα για την Παιδεία η συγκέντρωση μαθητών στο δημαρχείο Νέας Ιωνίας

Παράσταση διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Εκπαίδευσης οργάνωσαν μαθητές/τριες της πόλης μας, εκλεγμένοι-ες στα συμβούλια των σχολείων τους.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το δημαρχείο Νέας Ιωνίας (19/3) και εκτός από τους Ιωνιώτες μαθητές παρευρίσκοντο αντιπροσωπείες μαθητών από Ν. Φιλαδέλφεια και Μεταμόρφωση και ως ένδειξη συμπαράστασης αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής.

Οι μαθητές παρέμειναν με πανό έξω από το δημαρχείο για περίπου μια ώρα φωνάζοντας συνθήματα για τα συσσωρευμένα προβλήματα της Παιδείας υπό τον covid-19. Χαρακτηριστικά: «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά».

Στους μαθητές απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Γ.Σεφέρης, κ. Κατιμερτζόγλου και το μέλος του Δ.Σ. της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής κα Μαμίτση. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των μαθητών μαζί με την εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ ανέβηκε στον 3ο όροφο του δημαρχείου για να ενημερώσει τον Δήμο για τα αιτήματα των μαθητών. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε η Γεν. Γραμματέας του δήμου κα Αταλάντη Μιχελογιαννάκη η οποία άκουσε τα αιτήματά τους και είχε έναν σύντομο διάλογο μαζί τους και με την εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ. Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον δήμο να συμβάλλει στην εύρεση αιθουσών για να αραιώσουν οι μαθητές ανά τάξη, να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην Παιδεία και να πιέσει ο δήμος το Υπουργείο για προσλήψεις καθηγητών, tests, σχολικά κτίρια κλπ.(δείτε τα αιτήματα εδώ). Επίσης να μεριμνήσει ο Δήμος για όλα τα μέτρα προστασίας μαθητών-διδασκόντων όταν ανοίξουν τα σχολεία.

Η κα Μιχελογιαννάκη άκουσε τα αιτήματα και απάντησε ότι αρκετά από αυτά δεν είναι αρμοδιότητας του δήμου, ενώ η δημοτική αρχή έκανε στο ακέραιο ότι της αναλογούσε για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στα σχολεία της Ν.Ιωνίας. Ζήτησε επίσης να τις αποσταλούν αναλυτικά τα αιτήματα των μαθητών για να μελετήσει η δημοτική αρχή επιπλέον τρόπους παρέμβασης, εντός των αρμοδιοτήτων της.

*(Στη συνάντηση παρευρίσκοντο επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Σακκαλόγλου και Καρβουνιάρης). Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι έξω από το δημαρχείο υπήρχε συνεχώς αστυνομική δύναμη(μάλλον πολυμελής σε σχέση με τον αριθμό των συγκεντρωμένων μαθητών), η οποία δεν χρειάστηκε να παρέμβει, καθώς η συγκέντρωση ήταν δυναμική ,αλλά απολύτως ειρηνική.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr

Η Εφημερίδα μας μίλησε με τους μαθητές ζητώντας να πληροφορηθεί τι ακριβώς ζητούν από τον δήμο. Μας απάντησαν ο Πέτρος από το 2ο ΓΕΛ και ο Ορέστης από το 6ο ΓΕΛ. Και οι δύο μαθητές μάς εξέθεσαν με ωριμότητα τα αιτήματά τους ζητώντας από τον Δήμο να ενεργοποιηθεί για την επίλυσή τους. Στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr μίλησε επίσης ο πρόεδρος του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Γ.Σεφέρης κ.Κατιμερτζόγλου (και δημ. σύμβουλος-επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Ιωνίας» -παρευρίσκετο και ο δημ. σύμβουλός της κ. Τσουκαλάς), ο οποίος μας είπε ότι ως εκπαιδευτικοί συμπαραστέκονται στα αιτήματα των μαθητών και η παρουσία τους σε αυτή τη διαμαρτυρία έχει αυτή την έννοια. Ο κ. Κατιμερτζόγλου δήλωσε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την Εκπαίδευση είναι ανεπαρκή, ότι η πανδημία δεν έχει αντιμετωπιστεί, με αποτέλεσμα τα σχολεία να είναι επί μήνες κλειστά και ζήτησε να ανοίξουν με όλα τα μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με λιγότερα παιδιά ανά τάξη και προσλήψεις εκπαιδευτικών. Ο κ. Κατιμερτζόγλου μάς ενημέρωσε ότι ο Σύλλογός τους έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για την Εκπαίδευση οι οποίες δεν έχουν υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση και από τον Δήμο.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ