Να εφαρμοστεί η παράλληλη στήριξη και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου μας, της Χ. Παπαηλιοπούλου

Να εφαρμοστεί η παράλληλη στήριξη και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου μας

Όταν ήμουν υποψήφια στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές μιλούσα για παράλληλη στήριξη στους παιδικούς σταθμούς σε παιδιά όχι διαφορετικά από τα δικά μας, αλλά σε παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες. Μετά τις εκλογές έγινα αντιπρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ, στη συνέχεια παραιτήθηκα, αλλά επιμένω στις προεκλογικές μας διακηρύξεις και ήταν σύμφωνη η τότε υποψηφία για την δημαρχία και τώρα δήμαρχος κα Θωμαϊδου γιατί ότι ανεβάζαμε πέρναγε έγκριση. Σας παραθέτω σχετικό άρθρο.

Και κάνω την ερώτηση κυρία δήμαρχε, κυρία πρόεδρε του ΚΕΒΡΕΦΟ τι θα κάνετε; Με το να μην πληρώνουν τροφεία οι γονείς δεν σώζεται η κατάσταση, σημειωτέων ότι οι γονείς για την παράλληλη στήριξη πληρώνουν από 500 έως 700 το μήνα, είστε υποχρεωμένοι να τρέξετε και να διεκδικήσετε αυτά που πρέπει για τα παιδιά και τους γονείς της Νέας Ιωνίας. Ξέρετε ότι έχουμε στους παιδικούς μας σταθμούς παιδαγωγούς αξιόλογους που έχουν σπουδάσει για παιδιά με ήπιο αυτισμό. Δεν θέλω να πρωτοκολλήσω αυτό το έγγραφο γιατί δεν δίνονται στις παρατάξεις ούτε διαβάζονται παρακαλώ όμως εσάς και τις παρατάξεις του δήμου να πάρουν θέση.

Μετά τιμής,
Χριστίνα Παπαηλιοπούλου
Ενεργή ανεξάρτητη πολίτης     

*σας παραθέτω από το ΦΕΚ, Αριθμ. 41087

Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Άρθρο 1

Έκταση Εφαρμογής Πρότυπου Κανονισμού

1. Ο παρών Πρότυπος Κανονισμός αποτελεί το πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών που λειτουργούν εντός νομικών προσώπων των δήμων ή ως υπηρεσία του Δήμου.

2. Τα οικεία Δημοτικά Συμβούλια εκδίδουν Κανονισμούς Λειτουργίας, οι οποίοι δεν αντίκεινται στις ρυθμίσεις του παρόντος που αποτελούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας των δημοτικών Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών σταθμών.

Άρθρο 2

Σκοπός Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

Οι Παιδικοί, Βρεφικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί αποτελούν κυρίως δομές αγωγής και διαπαιδαγώγησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας με στόχο:

• Να παρέχουν προσχολική αγωγή και διαπαιδαγώγηση σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

• Να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυxθούν σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

• Να ευαισθητοποιούν τους γονείς πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας, προσφέροντάς τους πληροφόρηση και καθοδήγηση.

• Να βοηθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.

• Να παρέχουν ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενούν τηρώντας τους κανόνες υγεινής και ασφάλειας.

• Να διευκολύνουν τους εργαζόμενους και τους άνεργους γονείς.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ